Öcalan için CPT’yle görüşüldü

Yurt Dışı Haberleri —

  • AK önünde Öcalan’a tecridin kaldırılması için nöbet tutan eylemciler adına bir heyet bugün CPT’yle görüştü. 

 

SERHAT ARARAT/STRASBOURG

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısı üzerine Avrupa Konseyi (AK) önünde gerçekleştirilen oturma eylemi son gününde. Çarşamba günü ise eylemi Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Kürdistan İslam Toplumu (CÎK), Avrupa Kürt Kültür Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) ve Alevi Dernekleri Federasyonu (FEDA), Êzîdî kurum temsilcileri devraldı. 

AK’ye çağrı: Görevinizi yapın

Eylemde TEV-ÇAND adına konuşan Hozan Şemdin “Kürt halkı yıllardır bu kurumların önünde adalet ve Öcalan’a özgürlük çağrısını tekrarlıyor. Ama CPT yıllardır bu çağrıları dikkate almadı” dedi. CÎK adına konuşan Mela Mihyedîn ise AK’ye “Ya görevinizi yapın ya da demokrasiyi sözlüğünüzden çıkarın" çağrısı yaptı.

Adil yaşam Kürtlerin de hakkı

PYD adına konuşan Dexil Silêman da "Önder Apo şahsında Avrupa’nın demokrasiden ne anladığını gördük" diye konuştu. FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik ise “İmralı’da 24 yıldır Kürt halkı ve Kürdistan tecrit altına alındı. Avrupa bu gerçeğe kör, sağır ve dilsiz kaldı. Adil bir yaşam bizim de hakkımız. Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sadece Kürt halkı için değil, dünya halkları için de hayati bir gelişme” dedi.

Heyet gitti

Öte yandan Hişyar Özsoy, Feleknas Uca, Faik Yağız ve Bedia Özgökçe'den oluşan bir heyet ise Eylül’de İmralı’ya giderek incelemelerde bulunan AK’ye bağlı Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) ile bir görüşme yaptı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.