Omicron Avrupa’yı teslim alacak

Dünya Haberleri —

.

.

  • Dünya Sağlık Örgütü, Omicron’un 6 ya da 8 hafta içinde Avrupa’nın yarısına bulaşacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Omicron’un daha önceki varyantlara göre daha hızlı ve geniş çaplı yayıldığını belirterek, Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına 6-8 haftada Omicron varyantı bulaşacağı uyarısında bulundu. Kluge, bulaşıcılığın engellenmesi için ülkelere kapalı alanlarda yüksek kaliteli maske takılmasını zorunlu hale getirme çağrısı yaptı. DSÖ Direktörü, sağlık çalışanları ve yaşlılar da dahil risk altındaki gruplara güçlendirici aşı uygulamalarında öncelik verilmesini de istedi. 

Almanya’da vakalar 80 bini aştı

Öte yandan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) verilerine göre; Almanya'da Omicron’un etkisiyle vakalar dün 80 bini aşarak salgının başlamasından bu yana en yüksek rakama yükseldi. Önceki rekor 26 Kasım’da 76 bin ile kırılmıştı. Almanya’da enfekte olanların toplam sayısı ise 7 milyon 661 bin 811’e yükseldi. Ölü sayısı da 384 artarak 114 bin 735'e ulaştı.

Yoğun bakımlar dolu 

Yoğun bakım servislerinde 3 bin 148 Covid-19 hastası var. Bu hastaların bin 913’ü solunum cihazına bağlı. Servislerdeki doluluk oranı ise yüzde 83,57. Boş yatak sayısı da 4 bin 130.

Koronavirüs politikasına karar vermede önemli bir ölçüt olan 7 günlük insidans oranı ise dün 407,5’e yükseldi. 

62 milyon kişi çift aşılı

Verilere göre 83 milyonluk nüfusun yüzde 74,7’si iki doz aşı yaptırdı. Yani Almanya’da 62 milyon 250 bin kişi çift aşılı. 36 milyon 200 bin kişiye de hatırlatıcı doz uygulandı.

HABER MERKEZİ

Quebec aşısızlardan vergi alacak

Kanada'nın Quebec eyaleti korona aşısı olmayanlardan sağlık vergisi almaya hazırlanıyor. Eyalet Başbakanı Francois Legault, vergi miktarını henüz belirlemediklerini ancak yüksek bir meblağ ödeneceğini söyledi. Muhalefetin tepkisini çeken uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceği ise açıklanmadı. Aşısızlara mali yaptırım uygulanması dünya genelinde tartışma konusu. Quebec bu kararı alan ilk yer değil. Yunanistan da önümüzdeki haftadan itibaren aşı olmayan 60 yaş üstü kişilerden aylık 100 Euro alacak. İtalya ise 50 yaş üstüne aşı zorunluluğu getirerek, aşı yaptırmayanlara para cezası uygulanması kararı almıştı.

QUEBEC

 

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.