Önderliğimiz özgür olana dek

Yurt Dışı Haberleri —

Foto: Erdoğan Zamur/Basel

Foto: Erdoğan Zamur/Basel

  • Asrın Hukuk Bürosu’nun 29 Kasım günü ‘CPT’nin Eylül 2022 tarihinde İmralı Adasına yaptığı ziyarette Abdullah Öcalan’ın görüşmeye çıkmadığı duyumuna sahibiz’ açıklamasından sonra Avrupa’da yaşayan Kurdistanlılar hafta sonu alanlara çıktı. 

ERDOĞAN ZAMUR/BERN

Eylemlerin adreslerinden biriside İsviçre’nin Basel kentiydi. Eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığından endişe ettiklerini belirterek, “Önderliğimiz özgür olana kadar alanlarda olacağız” dedi.

Kar-kış demeden alanlarda olacağız

Eyleme Zug kantonundan katılan Mardinli Adnan Akdağ Kurdistan dağlarında aylardır gerillaya yönelik saldırıların devam ettiğini vurgulayarak, “Gerilla karşısında yenilen Türk devleti bu sefer Rojava’ya saldırıyor. Gerilla direniyor, Önderlik direniyor, biz de Önder Apo özgür olana kadar direneceğiz” dedi.

Yıllardır her eylemde görmeye alışık olduğumuz Luzern’den Mehmet Ali Hoca, “Uluslararası güçlerin desteği ile Türk devleti Önderliğimiz üzerinde 24 yıldır tecrit uyguluyor. Önderlik görüşe çıkmayarak bunu teşhir ediyor. Bizler de bu ahlaksız politikaları teşhir etmek için kar-kış, soğuk-sıcak demeden alanlarda olacağız” diye konuştu. 

Tecriti kabul etmiyoruz

Bern’de mülteci kampında kalan Taylan Ürün ise “Bugün halklara umut olan Önderliğimiz üzerinde ağır tecrit var. Bu tecriti hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz” diye belirtti.

Eyleme Solothurn’dan gelen Hülya Gökalp ise “Kürt kadınları olarak Önderliğimizi sonuna kadar savunacağız. Türk devleti Önderliğe tecrit uygulayarak, Rojava’ya saldırarak bu devrimi yok etmek istiyor. Başkan özgür oluncaya kadar asla sokakları terk etmeyeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.