Onlarca yerleşim yeri bombalandı

Rojava'ya saldırılar

Rojava'ya saldırılar

  • QSD, işgalci Türk devletinin 30 Kasım’da Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye’nin onlarca yerleşim yerini bombaladığını belirterek, halkın göçe zorlandığını bildirdi.

Türk ordusunun, 19 Kasım gecesi başlattığı havadan ve karadan bombardıman sürüyor. QSD, Türk devletinin bilinçli olarak yerleşim yerlerini hedef aldığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları 12. gününe girdi. Önceden de olduğu gibi işgalciler halka göçü dayatmak için evleri ve mal mülkleri hedef alıyor" dedi. Basın Merkezi'nin açıklamasına göre; 29 Kasım gecesi ile 30 Kasım günü gerçekleşen saldırıların detayları şöyle:

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir’in Um El Kêf, Tewila, Til Leben, Gozeliyê ve Um El Xêr köyleri obüslerle bombalandı.

Zirgan’nın Bobî, Esediyê, Dada Ebdal, Ereb Xan, Rabîat köyleri ile Zirgan beldesi 35 kez obüs atışlarıyla bombalandı. Ereb Xan köyündeki evlerde ciddi maddi hasarlar meydana geldi. Bu saldırılara karşı güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde işgalcilere hemen karşılık verdi.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê’nin Cîşan, Çarixlî, Goran ve Xirbîsan köylerine 7 kez obüs, 1 kez de havan atıldı.

Girê Spî’nin Erîda, Bîr Zinar, Kor Hesen, Dibis, Xirbet Beqer, Cedîda, Seyda, Kîtik, Hoşan, Sarone, Selîbî köyleri ile M4 Karayolu havan ve doçkalarla yoğun şekilde hedef alındı.

Eyn Îsa ilçe merkezi, ilçe merkezinin doğusu ve Hemam köyü 7 obüs atışıyla bombalandı

Minbic’e bağlı Til Hemam, El Mihesnilî köyleri ile Qereqozax köprüsü 11 kez obüslerle bombalandı. Minbic’in Qirt Wêran köyü havan toplarıyla hedef alındı.

Tirwaziyê’ye bağlı Kenterî ilçesi obüslerle bombalandı. Bunun sonucunda bir QSD savaşçısı şehit düştü ve bir savaşçı ise yaralandı.

EFRÎN BÖLGESİ

Bêne, Aqibê, Şewarqa, Merenaz, Tatmaraş, Soxaneke, Tinnib, Elqemiyê, Malikiyê, Birc Qasê, Meyasê, Im Hûş, Im Qura, Samûqa, Hirbil, Eyn Deqnê, Bêlluniyê, Şêx Îsa, Seddê Şehba köyleri ile Til Rifet ilçesi, 80 obüs ve 6 havan topuyla hedef alındı. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.