Özgür bir basın için Brüksel’e

Yurt Dışı Haberleri —

Stêrk Tv ve Medya Haber için dayanışma eylemi

Stêrk Tv ve Medya Haber için dayanışma eylemi

  • Stêrk Tv ve Medya Haber için dayanışma çağrısı yapan Özgür Basın emekçileri 27 Nisan’da Brüksel’de yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Basın emekçileri, Kurdistan’da yaşanan devlet terörü ile baskıları ilk elden haberleştirerek dünyaya duyurma misyonunu yıllardan beri aralıksız sürdüren Stêrk TV ve Medya Haber TV baskınını kınadı. Emekçiler, basın özgürlüğü ve objektif haberciliğin devamı için polis baskınını protesto etmek üzere Brüksel’deki Adalet Sarayı önünde mitinge çağırdı.

Cumartesi günü yapılacak mitinge çağrı metninde, polisin baskınlar sırasında “büyük bir vandalizm örneği” sergilediği belirtilerek, Kürt medyası ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Çağrı metni şöyle:

“23 Nisan gecesi 200 polis tarafından Kürt televizyonları STERK TV ve MEDYA HABER TV stüdyolarına hukuksuzca baskın düzenlendi. Şirket sahipleri, televizyona çalışanları aramaya alınmadı. Polis arama esnasında kapıları kırdı, ekran panellerini yerlerinden çıkardı, kabloları kesti, masaları dağıttı, hatta çiçekleri yerlere sererek büyük bir vandalizm örneği sergiledi.

Basına yansıdığı kadar bu akıl almaz, hukuk dışı saldırı ‘başka bir ülkenin talebi üzerine’ yapıldığı duyuruldu. Ne yazık ki Belçika makamları da devletlerarası kirli pazarlıklara Kürtleri ve medya kuruluşlarını kriminalize ederek katılmıştır. Bu saldırı Kürtlerin haber alma hakkına karşı olduğu kadar bir bütün olarak basın özgürlüğüne ve demokratik değerlere bir saldırıdır.

Biz Kurdistanlı gazeteci, aydın, yazar, medya emekçileri olarak bu durumu asla kabul etmiyor, protesto ediyoruz. Başta Belçika basın-yayın kuruluşlarını, gazeteci meslektaşlarımızı ve tüm kamuoyunu bu haksızlığa karşı çıkmaya, Kürt medyası ile dayanışmaya çağırıyoruz.

Bu nedenle Cumartesi günü (27. 04. 2024) saat 13 :00’de  Brüksel’deki Adalet Sarayı önünde ( Place Poelaert 1, 1000 Bruxelles)  yapacağımız  ‘Özgür Basın Susturulamaz’ mitingine davet ediyoruz. Katılmanız, bizimle dayanışma göstermeniz bize güç katacaktır.” DENDERLEEUW

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.