Özgür Özel çeteleri uyardı

Özgür Özel

Özgür Özel

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 9. dalga operasyonu düzendi. 44 kişinin gözaltına alındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Devlet içindeki çetelere sesleniyorum; 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da başaramayacaksınız” dedi. 
  • DEM Parti Eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, operasyonların doğrudan seçmen iradesine müdahale olduğunu belirtti ve ekledi: “Halkların iradesine yönelik devam eden operasyonlar derhal son bulmalıdır!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yeni bir operasyon düzenlendi. CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler arasında 2019 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yapan Yiğit Oğuz Duman, Beyoğlu özel kalem müdürü, İnan Güney‘in koruması, Kültür AŞ. ve Medya AŞ. çalışanları da bulunuyor.

Gözaltı kararı verilen isimlerin evlerinde arama yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanlığı binasında da arama yapılırken bazı dijital materyallere el koyulduğu bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca İBB’deki yolsuzluklara ilişkin yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında; Çıkar amaçlı suç örgütü yönetme, irtikap, rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve kişisel verilerileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçları şüphelisi Murat Ongun ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatlı Medya A.Ş, Kültür A.Ş ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı tespit edilen ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 35 şüpheli, yine Murat Ongun kontrolünde faaliyet gösteren ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatları tespit edilen çıkar amaçlı suç örgütünün sosyal medya yapılanması kapsamında 9 şüpheli olmak üzere toplam 44 şüpheli şahıs hakkında gözaltı talimatı verilmiştir."

Ongun: Bacanağımı alıp gittiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonları kapsamında tutuklanan İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un 9. dalga operasyonlar kapsamında 3. kez evi basıldı. Ongun "3. kez evim basıldı" dedi ve ekledi: "Bu kez sevgili bacanağımı alıp gittiler. Aileme ve bana karşı sürdürülen tutum zulüm boyutunu aşmış, benzersiz bir güç kullanımına dönüşmüştür.”

Özgür Özel: Başaramayacaksınız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada, “Devlet içindeki çetelere sesleniyorum; 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da başaramayacaksınız” dedi. “Bu çetenin faaliyetleri belgeleriyle ortaya çıkmışken, etkin pişmanlık kumpası çökmüşken, millet Ak Toroslar Çetesi’nin dağıtılması için HSK’nın harekete geçmesini beklerken, bugün hala bu çetenin eliyle operasyon yapıyorlar” diye konuşan Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu operasyon, yargı çetesinin ve Ak Parti’nin yaşadığı tahribatı örtmek için girişilen bir intikam operasyonudur. Bu operasyon, bir yandan barış, birlik ve kardeşlik diyenlerin, bu umuda karşı başlattığı baltalama girişimidir. Başkanımız İnan Güney ve tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Devlet içindeki çetelere sesleniyorum; 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da başaramayacaksınız. Onlar savcılarına, çetelerine güvensinler. Ben millete güveniyorum. Millet bizimle beraberdir."

CHP’den sert tepki: MHP’nin ikazlarına rağmen

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise operasyona sert tepki gösterdi. Günaydın şunları ifade etti: “MHP kanadının bir an evvel dosyalar tekemmül ettirilip iddianameler hazırlansın şeklindeki ısrarlı ikazlarına rağmen, AKP’nin içinde dahi bu operasyonları yalnızca hukuken değil siyaseten de yanlış bulan önemli bir grup varken, operasyonların yürütülüş biçiminden Adalet Bakanı bile rahatsızken, Türkiye’de mevcut 1400 belediyeden  geçmişte ve bugün yolsuzluklarla anılan iktidar belediyelerine hiç kimse dokunmazken, İBB’ye yönelik dalgaların sonunun gelmemesi, siyasetin dizayn edilme çabasından başka bir şey değildir.”

 

 

* * *

Bakırhan: Derhal son bulmalı

 

DEM Parti Eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan AKP iktidarının operasyonuna tepki gösterdi. Bakırhan, yerel yönetimlere yönelik bu tür operasyonlardan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulundu ve ekledi: “Bu operasyonlarla her ne murat ediliyorsa; ülkeye büyük zararlar verdiği, ortak geleceğimizi heba ettiği artık görülmelidir. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının hedef alınması, demokratik iradenin hiçe sayılması anlamına gelir. Bu yaklaşım, Türkiye’nin demokratikleşme arayışına zarar vermektedir. Hukuksuz uygulamaların son bulması, adaletin tecelli etmesi ve demokrasinin güçlenmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Hatimoğulları: Karşısındayız

Tülay Hatimoğulları ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda operasyonu şu ifadelerle kınadı: “Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin şafak operasyonu ile gözaltına alınmasını kınıyoruz. Demokrasiye, halkın seçme-seçilme hakkına yönelen her türlü müdahalenin karşısındayız. Toplumsal barışın tesisi ve demokratik bir toplum için halkların iradesine saygı gösterilmeli, siyasi saiklerle yürütülen operasyonlardan vazgeçilmelidir. Halkların iradesine yönelik devam eden operasyonlar derhal son bulmalıdır.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.