Özgürlüğü için mücadeleyi büyütelim

Yurt Dışı Haberleri —

İsviçte - Basel

İsviçte - Basel

  • KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Avrupa Konseyi ve CPT’nin İmralı’daki mutlak tecride karşı sessizliğine tepki göstererek, “Bu kurumları, Avrupa ülkelerini harekete geçirecek bir mücadele geliştirmeliyiz” dedi. 

İsviçre’nin Basel, Almanya’nın Freiburg, Mannheim ve  Hollanda’nın Den Haag kentlerinde düzenlenen halk toplantılarında Türk devletinin kimyasal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterildi. Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) yapılan halk toplantısına KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal konuşmacı olarak katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride değinen Kartal, “Özgürlük mücadelesinin 50. yılına girildi. 50. yılında Önderliğin esaretinin devam etmesinin sebebi, yetersiz mücadeledir. Eğer biz yeterli mücadeleyi yürütmüş olsaydık, Önderlik bugün özgür olacaktı. Avrupa'daki mücadele bir seviyede ancak uluslararası güçlere adım attıracak noktada değil” dedi. 

Savaşın geliri Avrupa’dan
Kürt sonunun demokratik yollarla çözülmemesinin beraberinde savaşı getirdiğine vurgu yapan Kartal, “Türkiye bu savaşı finanse etmekte zorlanıyor. 40 yıllık savaşın Türkiye'ye maliyeti yaklaşık 5 trilyon dolar. Savaşı finanse etmek için satmadık kamu malı kalmadı" dedi. Devletin Kurdistan'ı boşaltarak yeni bir konsept uyguladığını dile getiren Kartal, “Bunu da insan kaçakçıları eliyle yapıyor. Eskiden Egedeniz ve Meriç üzerinde bunu yapıyorlardı. Şimdi artık uçaklarla insanları Avrupa'ya taşıyorlar. Burada elde ettikleri gelirin bir bölümü de savaşın finansmanında kullandığını biliyoruz" dedi.

Temel gündemimiz tecrit 
Kürtlerin temel gündeminin Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü olduğuna vurgu yapan Kartal, “AİHM'in umut hakkı konusunda aldığı kararları var. Bu karaların uygulamasında temel görev Avrupa Konsey'ine (AK) düşüyor. Ancak AK, çıkarları gereği Türk devletine sesini çıkarmıyor. Yine CPT, İmralı'yı ziyaret etti ama durumu açıklamıyorlar. Bütün bu kurumların sessizliğinin nedeni Türkiye ile olan çıkar ilişkileri. Bizler, bu kurumları, Avrupa'da bütün bu ülkeleri harekete geçirerek bir mücadele geliştirmeliyiz” diyerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Sorumluluğumuzu yerine getirelim
Almanya’nın Freiburg kentinde DKTM’de yapılan toplantında konuşan siyasetçi Ahmet Yıldırım, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinerek herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Mannheim’de yapılan halk toplantısına Uluslararası Hukuk ve Demokrasi Derneği (MAF-DAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Şakar katıldı. Burada yapılan konuşmalarda Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal saldırıları ele alındı. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin de değerlendirildiği toplantı “Biji Serok Apo” ve “Şehid Namirin” sloganlarıyla sona erdi. 
Hollanda’nın Den Haag kentinde de “Dem Dema Azadîyê” hamlesi kapsamında bir panel gerçekleştirildi. Panelde avukat Ömer Güneş uluslararası komplo ve İmralı tecridiyle ilgili bir sunum yaptı. Tecridin hukuki yönüne değinen Güneş, uluslararası güçlerin Abdullah Öcalan’ın fikir ve tezlerine karşı yenik düştüğünü vurguladı. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.