Özgürlük Nöbeti kesintisiz sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen Özgürlük Nöbeti’ni 496 haftayı geride bıraktı. Nöbeti en son Aarau Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 10. yılında devam ediyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki sistematik tecridin kırılması amacıyla 496. haftasında devam eden nöbet eylemini her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Nöbeti en son İsviçre’nin Aarau kentinden gelen bir grup devraldı. Grup adına konuşan Serdar Turan, nöbet eyleminin kesintisiz şekilde 10 yıldır devam ettiğine dikkat çekerek, “Bu eylem hem uzun zamana yayılması hem de uluslararası komplonun parçası olan ülkelerin üyesi olduğu kurumların yanı başında sürdürülmesiyle tarihi bir anlamı içeriyor” dedi. Turan, Öcalan’ın son 5 yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin vermeyen Türk devletinin hem kendi yasalarını hem de imzacısı olduğu uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak insanlık suçu işlediğini söyledi. Turan, uluslararası güçlerin tecride yönelik suskunluğunun da Türk devletini cesaretlendirdiğini vurguladı.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.