Pasifik’te Çin’e Japon markajı

Dünya Haberleri —

Savaş gemisi

Savaş gemisi

  • Japonya Savunma Bakanlığı Okinawa ile Miyakojima adaları arasından Pasifik okyanusuna geçen Çin savaş gemilerini yakından takip ettiklerini açıkladı.

Japonya, Liaoning uçak gemisini ve Pasifik Okyanusu'nda askeri tatbikat ve muharebe operasyonları yürüten beş savaş gemisini izlemek için bölgeye savaş uçakları, helikopterler ve savaş gemileri konuşlandırdığını duyurdu.

Reuters haber ajansına göre, Japonya Savunma Bakanlığı bugün düzenlediği basın toplantısında, Tokyo’nun, füze avcılarını da içeren Çin donanma grubunun 16 Aralık'ta Okinawa ve Miyakojima adaları arasında Doğu Çin Denizi'nden Batı Pasifik'e yönelmesi ardından operasyonları izlediğini açıkladı.

Bakanlık, Çin uçak gemisinin dün aynı rotadan dönmeden önce sabit kanatlı uçak ve helikopterler için 300'den fazla kalkış ve iniş gerçekleştirdiğini bildirdi. Bakanlık, Japon karasularına veya hava sahasına herhangi bir sızma olmadığını açıkladı.

Çin, geçmişte de bu tür askeri tatbikatlar yürütürken, son zamanlarda Japon adaları yakınlarında büyük ölçekli tatbikatlar yaptı. Bu, Japonya’nın Çin'i Tayvan da dahil olmak üzere bölgedeki egemenlik iddialarını güçlendirmek için ordusunu kullanmaktan caydırmak amacıyla önümüzdeki beş yıl içinde savunma harcamalarını ikiye katlayacağını açıklamasının ardından geldi.

Japonya ayrıca dün ve bugün Miyakojima yakınlarında Çin yapımı WZ-7 insansız hava araçları tespit ettiğini bildirdi. TOKYO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.