Peşaver’de ölenlerin sayısı 87 oldu - YENİLENDİ 

Dünya Haberleri —

Camide meydana gelen patlama

Camide meydana gelen patlama

  • Pakistan’ın Hayber Pahtunhya eyaleti Peşaver kentinde bir camide yaşanan patlamada ölenlerin sayısı 87'ye yükseldi, 100 yaralı halen tedavi altında. Polis intihar saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. 

Peşaver’in Police Lines bölgesinde bir camide meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 87'ye yükseldi, enkaz altından çıkartılan 100 kişi hastanede tedavi altında. Hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu açıklandı. Patlama sırasında caminin öğle namazı dolayısı ile doluydu, can kayıplarının artmasından endişe ediliyor.

Peşaver emniyet müdürü İcaz Khan, caminin bölgesel emniyet güçleri ve terörle mücadele birimiyle aynı yerleşkede olduğunu söyledi. Camide patlayıcı kalıntıları bulunduğunu söyleyen Khan, intihar saldırısı olasılığının da değerlendirildiğini belirtti. Yetkililer, patlama sonrası enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışıldığını aktardı.

Caminin bir bölümü yıkıldı.

Cami, şehrin Afganistan sınırına yakın ve oldukça korunaklı bir bölgesindeydi. Polis memuru Sikandar Khan'a göre içeride en az 260 kişi vardı: "Binanın bir bölümü çöktü ve çok sayıda insanın enkaz altında kaldığı düşünülüyor."

Pakistan Başbakanı saldırıyı kınarken polis, asker ve bomba imha ekiplerinin de cami çevresinde konumlandı.

Şerif, "Bu olayın arkasındakilerin İslam'la hiçbir bağı olamaz. Pakistan halkı terörizm belasına karşı birleşmiştir" dedi.

Peşaver'deki Lady Reading Hastanesi'nin sözcüsü Muhammed Asım, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtti.

Başkent İslamabad'da da güvenlik alarmı verilirken kente giriş çıkışlarda kontroller sıkılaştırıldı. İSLAMABAD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.