Piroğlu açlık grevini sonlandırdı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Sırbistan’da tutuklu bulunduğu cezaevinde süresiz açlık grevinde olan Ecevit Piroğlu, 4 aydır sürdüğü eylemini sonlandırdığını ve tedaviyi kabul edeceğini açıkladı.

Devrimcileri 'terörist’ olarak yargılamaya çalışan uluslararası saldırılara karşı 16 aydır cezaevinde direndiğini vurgulayan Piroğlu, Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, "Birleşik mücadelemiz sonucunda, halen fiziki olarak özgür olamasam da bazı kazanımlar elde edildi. Yeni bir durum değişikliğinde direnişimi yeniden gündeme alacağımı bildirerek, açlık grevi direnişimi sonlandırdığımı ve tedaviyi kabul ettiğimi beyan ediyorum. Berxwedan Jîyane" dedi.

Kurumlar çağrı yapmıştı
Piroğlu’nun kararında Avrupa’daki demokratik kitle örgütlerinin çağrısı etkili oldu. Aralarında Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi, Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) de olduğu çok sayıda kurum 16 Ekim’de Piroğlu’na açlık grevini sonlandırma çağrısı yapmıştı. 

48 kiloya düşmüştü
Gezi Direnişçileri’nden ve Rojava’da DAİŞ’e karşı savaşanlardan Ecevit Piroğlu, Haziran 2021’de Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gözaltına alınarak tutuklandı. Piroğlu, maruz kaldığı hukuk dışı muameleyi protesto etmek ve serbest bırakılması talebiyle 4 aydır açlık grevindeydi. 48 kiloya düşen Piroğlu, ciddi sağlık sorunları yaşıyor. 

Yeniden yargılanacak
12 Ekim’de Belgrad Temyiz Mahkemesi, Piroğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesi kararını bozarak yeniden yargılanmasına karar verirken, tahliye talebini ise reddetmişti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.