Piroğlu için karar günü

Dünya Haberleri —

Ecevit Piroğlu

Ecevit Piroğlu

  • Almanya’nın başkenti Berlin’de Sırbistan Büyükelçiliği önünde yapılan eylemle, bugün mahkemesi görülecek Ecevit Piroğlu’nun iltica hakkının tanınması ve Türkiye’ye sınır dışı kararının durdurulması istendi.

SERHAT ARARAT/BERLİN

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi’nin (HBDH) çağrısıyla DEST-DAN Kadın Meclisi, Özgür Kürdistanlılar Derneği (NAV-BERLİN) ve Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’nun (ATİK) katılımıyla Berlin’de Piroğlu’yla dayanışma eylemi düzenlendi. Çarşamba günü Sırbistan Büyükelçiliği önünde yapılan açıklamada, “Ecevit Piroğlu, Türkiye'de siyasi çalışmaları nedeniyle defalarca hapsedildi. Son tutukluluğundan sonra Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. Haziran 2021’de Sırbistan’a tutuklandı. Türk devletinin talebi doğrultusunda iade tehditine karşı ise 2 Haziran 2022'den itibaren süresiz açlık grevinde. 4 aya yakın süredir açlık grevi direnişini sürdürüyor” denildi.

 Süresiz açlık grevi nedeniyle çok kilo veren ve ciddi sağlık sorunları bulunan Piroğlu’nun bugün (30 Eylül) Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta mahkemeye çıkacağı hatırlatarak, “Derhal serbest bırakılmalı, siyasi sığınma hakkı tanınmalı, hızla acil tıbbi bakım sağlanmalıdır” çağrısı yapıldı. Eylemde, “Sırbistan, Piroğlu’nu Türk devletine iade etme”, “Ecevit Piroğlu’na özgürlük” sloganları atıldı. Taleplerin yer aldığı bir dosya da Büyükelçilik yetkililerine iletildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.