Rus birlikler Belarus’ta

Dünya Haberleri —

.

.

  • Belarus ile Rusya, Batı ile gerilimin tırmandığı bir dönemde “savaşa hazırlık” tatbikatı yapmaya karar verdi. Rusya Şubat’ta yapılacak tatbikat için Belarus’a askeri birlik gönderdi.

Ukrayna nedeniyle gerginliğin son dönemde iyice tırmanışa geçtiği bir dönemde Belarus ve Rusya’dan NATO’ya karşı ortak bir adım geldi. Belarus ile Rusya, Şubat ayında “savaşa hazırlık” için ortak bir tatbikat yapmaya karar verdi. 

Bakanlık açıkladı

Belarus Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada tatbikata katılacak Rus birliklerin ülkeye ulaştığını duyurdu. Açıklamada, “Yaklaşan operasyonel hazırlık ve muharebe tatbikatları, dünyadaki siyasi-askeri durumun kötüleşmesi, Avrupa'da, özellikle Belarus'un batı ve güney sınırlarında sürekli artan gerilimler nedeniyle gerçekleşiyor” denildi.

NATO’ya karşı misilleme

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, Pazartesi günü Savunma Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı toplantı sırasında “Bu tatbikatları Şubat ayında düzenlemeyi planladık. Bizi habersiz asker getirmek ve neredeyse savaşa sürüklemekle suçlamamaları için kesin tarihi belirleyin ve bildirin” demişti.

Lukashenko, tatbikata da NATO’nun Belarus ile sınırı olan Polonya ve Baltık ülkelerindeki askeri varlığını arttırması ve Ukrayna’daki durumu tatbikata gerekçe olarak gösterdi.

MİNSK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.