Rusya arabulucu oluyor

Dünya Haberleri —

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcı Mihail Bogdanov 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcı Mihail Bogdanov 

  • Rusya Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın Beşar Esad ile görüşme isteğini memnuniyetle karşıladıklarını ve gerekirse arabulucu olabileceklerini açıkladı.

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcı Mihail Bogdanov dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Türkiye ve Suriye arasındaki görüşme fikrini desteklediğini söyledi. RIA Novosti'nin haberine göre Bogdanov, olası Erdoğan-Esad görüşmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bogdanov ayrıca, Moskova'nın Türkiye ve Suriye dışişleri bakanları arasındaki gerekli durumda bir görüşme için arabuluculuk yapabileceğini sözlerine ekledi. Bu açıklama olası Erdoğan-Esad görüşmesine verilen desteğe dair Rus yönetiminden gelen en net açıklama oldu. 

Önden Hakan Fidan’ı göndermişti

Rusya’nın baskısıyla Suriye politikasında mecburi U dönüşü yapan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir Beşar Esad ile temasa geçmek istediği biliniyor. Erdoğan’ın talimatıyla MİT Başkanı Hakan Fidan son haftalarda birkaç kez Suriye'ye giderek, mevkidaşı Ali Memlük’le görüşmüştü. Fidan ve Memlük’ün iki ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde görüşmesi için çalıştığı basına yansımıştı. Ancak Esad yönetimi, görüşme için öncelikle Türkiye’nin işgal ettiği Suriye topraklarından çekilmesini ve DAİŞ başta olmak üzere çetelere destek verdiğini kabul etmesini şart koşuyor.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.