Rusya Covid-19 vakalarında ikinci
Dünya Haberleri —

Yaklaşık 1 ay öncesi kadar Covid-19 sıralamasında ilk 10 ülke içinde yer almayan ve daha çok İtalya gibi ülkelere yardımda bulunan Rusya’da, günlük vaka sayısı 10 bine yaklaşıyor. Rusya şu anda vaka sayısı sıralamasında ABD’nin ardından ikinciliğe yükseldi. Ülkede son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 8 bin 926 olarak gerçekleşti ve toplam vaka sayısı Avrupa saati ile 14.00 itibariyle 290 bin 678’e çıktı.
Ancak son 24 saatlik veri, Rusya için iyi bir rakam olarak görülüyor. Zira Rusya’da koronavirüs vaka sayısı 1 Mayıs’tan beri ilk kez gün içinde 9 binin altına düştü, 8926 yeni vaka olarak kaydedildi. Yeni vakaların büyük kısmı başkent Moskova’da (3 bin 238) görüldü. Resmi rakamlara göre Rusya’da şimdiye kadar açıklanan can kaybı ise 2 bin 722. Tedavi gören hasta sayısı 217 bin 747, iyileşen hasta sayısı ise 70 bin 209.
Bu arada dün itibariyle dünya vaka sıralaması şöyleydi. ABD 1 milyon 527 bin 951 vaka ve 90 bin 980 can kaybıyla birinci, Rusya ikinci, İspanya 277 bin 719 vaka ve 27 bin 650 can kaybıyla üçüncüydü. Birleşik Krallık dördüncü, Brezilya beşinci, İtalya altıncı, Fransa yedinci, Almanya sekizinci, Türkiye dokuzuncu, İran ise onuncu sırada yer aldı.
PARİS














