Rusya-NATO toplantısı sonuçsuz

Dünya Haberleri —

.

.

  • Brüksel'deki NATO karargahında yapılan Rusya-NATO toplantısından somut bir karar çıkmadı.  

NATO ve Rusya'dan üst düzey yetkililer, Ukrayna krizini çözmek  için dün Brüksel'de bir araya geldi. Toplantıya Rusya ve NATO'dan üst düzey yetkililer dışında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman da katıldı. Toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko ve Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin medyaya poz verdi. Ancak ajanslara düşen fotoğraflarda yetkililerin gergin oldukları dikkatlerden kaçmadı. 

Üç saat süren toplantıda Rusya'nın ABD ve NATO'dan talepleri ve Avrupa'nın güvenliği masaya yatırıldı. 

Aynı uyarı

Toplantı sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ancak dialog ve görüşmelere rağmen Stoltenberg’in “Rusya, Ukrayna’ya saldırırsa büyük bedel öder” uyarısını yenilemesi dikkat çekti. Stoltenberg, Rusya’ya askeri güçlerini Ukrayna sınırından çekme çağrısını yaptı.

7 yıldır ilk toplantı

NATO-Rusya Konseyi 20 yıl önce kurulmuştu, ancak Rusya 2014'te Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nı ilhak ettiğinde toplantılar durduruldu.

Bir toplantı da yarın

Brüksel'deki toplantıdan sonra yarın da Viyana'da AGİT Daimi Konseyi Toplantısı'nda bu konular ele alınacak.

Görüşmeler sonuçsuz kaldı

Rusya, ABD ve Avrupa'dan yetkililer, geçtiğimiz günlerde Cenevre’de bir araya gelmişlerdi. Görüşmede bir ilerleme sağlanabilmiş değil, ancak Rusya müzakerelere devam edilmesine ilişkin karar alınmasını dahi şu an için pozitif bir gelişme olarak gördüklerini kaydetti.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.