Rusya ve İran safları sıklaştırıyor 

Dünya Haberleri —

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Tahran ziyaretinde iki ülke NATO'ya karşı stratejik işbirliğini güçlendirmeye karar verdi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahran'a Çarşamba günü yaptığı resmi ziyarette İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yle bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede NATO'nun genişleme hamlelerine karşı işbirliğini koruma mesajı verildi. İran basınına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da görüşmede Rusya'nın İran ile iş birliğini stratejik düzeye taşımaya hazır olduğunu ifade etti. 

Yeni stratejik iş birliği dönemi
İran Cumhurbaşkanı Reisi ise “İş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, ABD'nin bağımsız ülkelere karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlarına ve tek taraflılığına karşı etkili bir stratejidir" dedi. Reisi ayrıca NATO'nun dünyanın farklı bölgelerinde etkisini artırma girişimlerine karşı aktif olmak gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. NATO'nun Batı Asya, Kafkaslar ve Orta Asya gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde "yayılmacı politika" izlediğini savunarak buna karşı çıkılması gerektiğini belirten Reisi, "Ukrayna'daki çatışmaların ardında yatan faktörün ABD ve NATO olduğunu" savundu. Reisi, Ukrayna'da savaşın bir an önce sonlandırılmasının önemini ve İran’ın diplomatik çözüm için yardımcı olmaya hazır olduğunu da vurguladı. TAHRAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.