Rusya'ya katılım referandumları başladı

Dünya Haberleri —

  • Ukrayna'da 4 bölgede dün sabah Rusya'ya katılım referandumları başladı. Oylama Salı gününe kadar sürecek.

 

Referandum Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş sonrası Rusya'nın kontrolüne geçen Ukrayna'nın Kherson ve Zaporijya bölgelerinde yapılıyor.   

Lugansk, Donetsk ve Kherson’da yüzde 60'ları aşan bir Rus nüfusu yaşıyor. Halka referandumda “Rusya Federasyonu’na katılmak istiyor musunuz” diye soruluyor. 

Salı günü sona erecek

Dün yerel saatle 08.00'de 4 bölgede başlayan referandumdaki oylama süreci 27 Eylül Salı gününe kadar sürecek. Kherson Merkez Seçim Komisyonu, oylamaya yaklaşık 750 bin seçmenin katılmasını beklediklerini belirtti. Zaporijya bölgesinde listelerde 500 bin kişi yer alıyor. Donetsk'te ise 1,5 milyon seçmen için oy pusulası basıldı. 

Roket ve bomba sesleri altında

Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya’da yaşayan İsmail Daye ise dün Bianet’e referanduma dair yazdığı yazıda roket ve bomba sesleri altında oylamanın başladığına dikkat çekerek. “Referandum ile bu bölgenin yüzde 60'ı Rusya'ya bağlanabilir. Bu, bölgede yepyeni bir durumu ortaya çıkaracak. Buradaki insanlar bunun farkında. Bu nedenle bölgede kaygı ve korku bir kat daha artmış durumda” dedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.