Rusya’da adli suçlular cepheye gidecek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Rusya’da Adli suçluların seferberlik kapsamında orduya alınmasına onay veren yasa imzalanarak yürürlüğe girdi. Devlet başkanı sıfatı ile Vladimir Putin’in imzaladığı yasada cocuklara zarar veren ve terörizm suçları kapsam dışında bırakıldı. 

Ria Novosti haber ajansının geçtiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cinayet, hırsızlık, soygun ve uyuşturucu ticareti gibi adli suçlardan hüküm giymiş suçlardan mahkum olanların da askeri seferberliğe katılmalarının yolunu açan bir yasa düzenlemesini imzaladı. 21 Eylül’de başlayan ve resmi olarak 28 Ekim’de biten kısmi seferberlik yasasında düzenleme yapıldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in cinayet, hırsızlık, soygun veya uyuşturucu ticaretinden mahkum olmuş vatandaşların askere alınması için yapılan düzenlemeyi imzaladığı bildirildi. Düzenlemenin çocuğun cinsel bütünlüğüne zarar verme terörizm veya aşırılıkçılıktan mahkûm olanları kapsamadığı belirtildi.

Özel bir askeri şirket olan Wagner daha önce de altı aylık görev sonucunda af vaadinde bulunarak cezaevlerinde mahkum topluyordu. Wagner’in başında, Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen oligark Evgueni Prigojin bulunuyor. Rusya, bu şirketle resmi bağının olmadığını savunuyor. Şirketin kurucusu ise Rus özel kuvvetlerin eski paraşütçüsü ve eski askeri istihbarat albayı Neonazi hayranı Dmitri Outkin. Wagner, dünyanın birçok yerindeki çatışmada aktif olarak paramiliterleri kullanıyor. Donbass, Orta Afrika ve Mali, Wagner’in aktif olduğu bölgeler arasında yer alıyor. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.