Sadece korucu değil binbaşı ve yarbay!

  • Amed’de AKP’nin ilk gençlik kolları başkanı A.A.’yı ‘evlenme teklifi’ni kabul etmediği için öldürmeye teşebbüs eden devletin kirli işlerini yapan Murat İpek halen yakalanmadı.
  •  Sabıkasına olmasına rağmen korucu kimliği olan, Yusuf Korkmaz adına binbaşı kimliği de çıkaran Murat İpek’in yarbay üniformasıyla da çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

Amed’in Kayapınar ilçesinde ‘evlilik teklifini reddettiği’ gerekçesiyle AKP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı A.A’yı (21) göğsünden tabancayla vurarak öldürmeye çalışan ve kayıplara karışan korucu Murat İpek henüz yakalanamadı. Saldırıya uğrayan genç kadının ailesi olayın peşini bırakmayacağını belirterek, ”Davayı kapatmamız için birçok kişi devreye girdi. Ancak biz adaletin yerine gelmesi için sonuna kadar gideceğiz” dedi.

Amed, Şırnak, Silopi, Denizli gibi kentlerde cinayet, çek-senet tahsilatı, tehdit, gasp gibi bir çok olayda adı geçen Murat İpek, kısa süreli arkadaşlık kurduğu AKP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı A.A.’yı 5 Şubat tarihinde göğsünden tabancayla ağır yaralayarak kayıplara karıştı.

Kendini binbaşı olarak tanıttı

Alınan bilgilere göre, taşıdığı Binbaşı Yusuf Korkmaz kimliği ile kendini tanıtıp arkadaşlık kuran 3 çocuk sahibi olan Murat İpek, genç kadının ailesinin gerçek kimliğini öğrenmesi üzerine tehditlere başladı.

Boş kovanı da alarak kaçtı

5 Şubat tarihinde yapılan AKP Diyarbakır İl Gençlik Kolları Temayül yoklamasında oy kullanmaya annesi, halası ve yeğeniyle birlikte giden A.A.’yı takip eden İpek, Kayapınar ilçesinde kardeşi Mustafa İpek adına kiraladığı otomobille gelerek onları silah zoruyla araca bindirdi. Burada evlenmek istediğini belirten İpek, genç kadının reddetmesi üzerine göğsünden tabancayla vurarak öldürmeye çalıştı. A.A.’nın annesinin tekrar ateş etmesine engel olması ve çevredekilerin müdahalesi üzerine İpek, yere düşen boş kovanı da alarak olay yerinden kaçtı.

Ciğerinin bir bölümü alındı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın, günlerce yoğun bakımda kaldıktan ve ciğerinin bir kısmı alındıktan sonra taburcu edildi. Saldırıdan sonra AKP Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Çalışkan bir arkadaşımızdı. Olay nasıl yaşandı, neden bu saldırı yapıldı anlamış değiliz. Bir süredir saldırgan tarafından tehdit edildiğini öğrendik. AKP olarak olayın takipçisiyiz” demişti.

Tanınmış kişiler devreye girdi!

A.A.’nın ailesi, saldırıdan sonra Amed’de tanınmış bazı kişilerin devreye girerek olayın büyütülmemesini, bir kaza sonucu olayın yaşanmış olabileceğini savunarak, davayı kapatmalarını istediklerini söyledi. Genç kadının ailesi ”Gelen kişilere ‘Aynı şey sizin kızınızın başına gelse ne yapardınız’ dedik. Bu tür insanlar topluma zarar veren tipler” diyerek, olayın peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Binbaşı Yusuf Korkmaz

Genç kadının ailesi şunları aktardı: ”Bu kişi, kendisini Malatyalı ve 37 yaşında binbaşı olarak tanıtıp kızımızla görüşüyor. Üzerinde Binbaşı Yusuf Korkmaz adına kayıtlı kimlik kartı var. Tesadüfen bunun eski itirafçı olduğunu öğrendik ve kızımız da görüşmeyi kesti. Ancak bundan sonra tehditler savurmaya başladı. Olay tarihinde de ‘son kez görüşelim’ diyerek silah zoruyla onları araca bindirip Yeni Stadyum yanında araçtan indirip bu saldırıyı gerçekleştiriyor. Saldırı anlık değil. Planlayarak, tasarlayarak ve kasten yapılan öldürmeye teşebbüstür.

Sonuna kadar takipçisiyiz

Bu davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Çünkü bu tür insanlar topluma, kamuya zarar. Böylelerinin ömür boyu toplumdan izole edilmesi gerekir. Bize yapıldı, yarın başkasına da aynısını yapmayacağının hiç bir garantisi yok. Bu davayı kapatmayacağız ve bu kişi hak ettiği cezayı alana kadar da takipçisi olacağız.” HABER MERKEZİ

 

Binbaşı kimliği, yarbay üniforması

Murat İpek’in korucu kimliği, başkası adına düzenlenmiş binbaşı kimliği ve yarbay üniforması ile çektiği fotoğrafları da ortaya çıktı.

1991 yılından sonra itirafçı olan ve birçok bölgede adı cinayet ve karanlık işlerle anılan Murat İpek’in sabıkalı olmasına rağmen uzun süre Amed’in Eğil ilçesinde korucu olarak görev yaptığı ve bu kimliği taşıdığı belirlendi.

İpek’in ayrıca, 2000-129 No’lu Jandarma Binbaşı Yusuf Korkmaz adına düzenlenmiş ve kendi fotoğrafının üzerinde olduğu subay kimliği ile Yarbay üniforması ile çektirdiği fotoğrafları da ortaya çıktı.

 

Murat İpek kimdir?

1991 yılında PKK’ye katılmak isterken bir grup ile birlikte Şırnak’a giden Murat İpek, polis kontrolü sırasında gözaltına alındı. Silopi ve Şirnak emniyet müdürlüklerinde  çalıştı, sorgu ve işkencelere katıldı. Onlarca kişinin katledildiği  Şırnak’taki 1992 Newroz olayları sonrasında 23 Mart 1992 tarihinde gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi Bişeng Anık’ı, nezarethanede uyurken tüfekle başından vurarak katletti. Bişeng Anık’ın cenazesi, 3 gün sonra sırtında ve ayak tabanlarında jiletle işkence edilmiş halde dedesine teslim edildi.

Daha sonra Denizli’ye giden İpek, DEHA TV’nin taranması olayına karıştı ve başka bir çete olayına karışmaktan da kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İpek, 1997’de televizyon programlarına katılarak ve gazetelere itiraflarda bulunarak Bişeng Anık cinayeti dahil, işlediği faili meçhul cinayetler, bombalamalar ve yasadışı işleri anlattı. Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra bunların tümünü inkar etti ve bir süre sonra tahliye edildi.

Amed’de bir süre Ensarioğlu ailesinin himayesine giren İpek, ihale takibi gibi işler yaptı. Ardından Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi güvenlik amirliğine getirildi. Olayın basına yansıması ardından buradaki görevinden alındı. İpek için en son Eğil ilçesinde korucubaşı olarak görev yaptığı, bu saldırıdan sonra görevden alındığı ileri sürülmüştü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.