Sanatçılar Mîr için adalet istedi

Yurt Dışı Haberleri —

TEV-ÇAND'ın Fransa Kültür Bakanlığı önündeki eylemi

TEV-ÇAND'ın Fransa Kültür Bakanlığı önündeki eylemi

  • Paris’teki katliamın aydınlatılması için Adalet Bakanlığı ardından dün de sanatçılar Kültür Bakanlığı önünde eylemdeydi. Bugün ise kadınlar “adalet” talebiyle meydanlarda olacak.

ERDOĞAN ZAMUR / PARİS

Paris’te Evîn Goyi (Emîne Kara), Mîr Perwer (Mehmet Şîrîn Aydin) ve Abdurrahman Kızıl’ı katleden kişinin “ırkçı saikle” tutuklanmasına tepki gösteren Kurdistanlılar, saldırının “terör saldırısı” olarak değerlendirilmesini ve bu katliamın emrini verenlerin açığa çıkarılmasını istiyor. TEV-ÇAND’lı sanatçılar bugün Fransa Kültür Bakanlığı önünde eylemdeydi. Enstrümanlarıyla bakanlık önünde toplanan sanatçılar, katledilen arkadaşları Mîr Perwer’in fotoğraflarını taşıdı. Sanatçı Deza Amed yaptığı konuşmada, Türk devletinin Kürtçe, Kürt müziğine yönelik baskıları nedeniyle birçok sanatçının sürgüne çıkmak zorunda kaldığını vurgulayarak, “Mîr Perwer de bunlardan birisiydi. Faşist terör onu Avrupa’da takip etti ve katletti. Bu katliam aydınlatılsın. Kürt halkının, sanatçılarının güvenliğini sağlayın” çağrısında bulundu. 

Bir haftadır nöbetteler

Paris’te Evîn Goyi (Emîne Kara), Mîr Perwer (Mehmet Şîrîn Aydin) ve Abdurrahman Kızıl’ın 23 Aralık’ta şehit edildiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ndeki nöbet bir haftadır devam ederken, destek ziyaretleri de aralıksız devam ediyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, Türkiyeli sol hareketler, Kurdistani örgütler, kadın hareketleri gibi farklı kesimlerden ziyaretlerin olduğunu merkez, her gün dolup taşıyor. Sanatçı Ahmet Kaya’nın ailesi, Sakine Cansız’ın kardeşi Metin Cansız,  FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik ve FEDA yöneticileri, İsveç’ten Gulo alesi Fransız sanatçılar, SYKP, MLKP, SKP ve Partizan Avrupa temsilcileri, Paris Esnaflar derneği yöneticileri, Barış Akademisyenleri, Arjanti halk temsilcileri ve Tamil Halk temsilcileri de ziyaretçiler arasındaydı. 

Şehidlerin cenazelerinin Adli Tıp’daki işlemleri ise devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.