Sandıktan CDU çıktı

Dünya Haberleri —

  • Almanya’da Saksonya-Anhalt eyalet seçimlerinde Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) oyların yüzde 36’sını alarak sandıktan birinci çıktı.

 

Saksonya-Anhalt eyalet meclisi seçimlerini Almanya Başbakan Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokratlar (CDU) kazandı. 2,2 milyon kişinin yaşadığı ve 1,8 milyon seçmenin oy kullandığı eyalette CDU, oyların yüzde 36’sını alarak sandıktan birinci çıktı ve kamuoyu anketlerini yanılttı. 26 Eylül’de yapılacak ulusal genel seçimlerden önceki “son prova” olarak değerlendirilen seçimlerde alınan sonuçlar ve özellikle CDU’nun oy oranını 6 puan artırması Berlin’de sürpriz olarak karşılandı. CDU’nun bölgedeki rakibi Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oyları ise bir önceki seçimlere göre 1,8 puan azalırken aşırı sağcı parti, oyların yüzde 22,5’ini alarak ikinci oldu.

Sol Parti (Die Linke) ise son seçime göre oylarında 5 puanlık düşüş yaşadı ve yüzde 11 ile üçüncü parti oldu. 2,1 puan kaybeden Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise yüzde 8,5 ile sandıktan dördüncü parti çıktı. Ulusal anketlerde güçlü bir performans sergileyen Yeşiller Partisi ise bir önceki seçimlere göre oylarını 1,3 puan artırdı ve yüzde 6,5 oy ile seçimi beşinci sırada tamamladı. 

 MAGDEBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.