Sarkisyan istifa etti

Dünya Haberleri —

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan

  • Erivan-Ankara ilişkilerinin normalleştirme sürecine karşı çıkan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti.

İstifasını Pazar akşamı yaptığı yazılı açıklamayla duyuran Sarkisyan, kriz dönemlerinde elinde "gerekli araçların" olmadığını ifade etti. Ayrıca cumhurbaşkanının yetkilerinin artırılması için anayasa değişikliği yapılması çağrısında bulundu. 

Cumhurbaşkanı olarak iç ve dış sorunları çözecek anayasal güce sahip olmadığını da aktaran Sarkisyan, bazı grupların kendisini ve ailesini hedef aldığını kaydetti. Söz konusu nedenlerden ötürü sağlığının da olumsuz etkilendiğini söyleyen Sarkisyan, “Uzun süre düşündüm ve 4 yılın ardından cumhurbaşkanlığı görevinden istifa etme kararı aldım. Bu karar duygusal değil, belli bir mantık çerçevesinde alınmıştır” dedi. 

Daha 3 yılı vardı

Fizik profesörü olan Sarkisyan, 1996-97 yılları arasında başbakanlık görevinde bulunmuş ve 2018 yılında cumhurbaşkanlığına seçilmişti. Sarkisyan'ın görev süresi 2025 yılında doluyordu. 

Türkiye’yle görüşülmesine karşıydı 

Dağlık Karabağ savaşının ardından Ermenistan’da ortaya çıkan siyasi krizle mücadele konusunda Başbakan Nikol Paşinyan ile Sarkisyan arasında ciddi görüş ayrılıkları bulunuyordu. Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleştirme sürecine de karşı çıkan Sarkisyan bir röportajında "Azerbaycan ve Türkiye kardeş millet olduklarını ilan ederken Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini nasıl normalleştirebileceğini biri bana kanıtlayabilir veya açıklayabilir mi?" demişti.

ERİVAN

 

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.