• Şehit annesi Perişan Kaya, barışa inancını yitirmediğini belirterek, artık kavga istemediklerini, Kürt halkının haklarının iade edilmesini istediklerini söyledi. Şehit annesi Hatice Tekin de barışa dair büyük bir umut taşıdığını belirterek, oğlunun cenazesini istedi.

 

Oğlu Burhan Kaya’yı (Dilgeş) 28 Mayıs 1997'de yitiren Perişan Kaya, "Oğlum çok yürekli ve gururlu bir insandı. Devletin Kürt halkına olan hakaretini, zulmünü kabul etmiyordu. İmam Hatip Lisesi'nde okuyordu. Benim oğlum, bu zulme karşı dağlara gitti" dedi. MA'ya konuşan Kaya, artık bir barışın olacağına inandığını ve tarafların masada anlaşmasını istediğini ifade ederek, "Devlet, Kürt halkının ne hakkı varsa vermeli. Biz artık kavga olmasını istemiyoruz. Bütün tutsakların bir an önce çıkmasını; Avrupa'dan gelecek insanların da soruşturma açılmadan ailelerine kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Cenaze değil, fotoğraf verdiler

Oğlu Sinan Tekin'i (Çekdar Ararat) yitiren Hatice Tekin ise oğlu için şunları söyledi: "Sinan çok yapıcı bir insandı. Lisedeyken sürekli eylemlere gidiyordu. Üstü başı yırtık, sırılsıklam eve gelirdi. TOMA bize su sıkıyor, derdi. Sonra gidip gerillaya katıldı. Tendürek Dağı'na gittik, bize şehit düştüğü bilgisini verdiler. Bir fotoğraf verdiler. Cenazesini alamadık. Ben Sinan'ın cenazesini istiyorum, bana cenazesini versinler."

Barışın gerçekleşeceğine dair büyük bir umut taşıdığını belirten Hatice Tekin, şöyle konuştu: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan öncülüğünde barışın gerçekleşeceğine inanıyoruz. Benim oğlum şehit düştü. Başka kimsenin oğlunun ölmesini istemiyorum. Cezaevindeki arkadaşlarım benim için Sinan'dır. Onların çıkmasını istiyorum. Onlar şu an zulüm altında. Zindanların bir an önce boşaltılmasını istiyorum."AGIRÎ