Sayda’ya topçu saldırısı 

Dünya Haberleri —

.

.

  • İsrail güçleri, Kuneytra'nın güney kırsalında yer alan Sayda kasabası çevresindeki İran'a bağlı milislerin bulunduğu bölgeleri top atışlarıyla vurdu. İsrail, askeri güçlerine karşı gözlem yapıldığını iddia etti. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), , topçu bombardımanının işgal altındaki Golan sınırındaki Suriye topraklarının içinden İsrail hareketlerini izleyen İran milislerine yanıt olarak geldiğini bildirerek, buna paralel olarak İsrail hava kuvvetlerinin rejim güçlerini Tel Kudana bölgesinde Hizbullah ile istihbarat işbirliğine karşı uyaran broşürler dağıttığını aktardı.
Gözlemevi, 9 Nisan’da İsrail Hava Kuvvetleri’nin savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) ile Suriye’nin güneyindeki çeşitli noktaları hedef aldığını, Dera ve Kuneytra kırsalını top mermileriyle bombalayarak kara ve hava bombardımanlarıyla maddi kayıplar verdiğini bildirdi.
SOHR’a göre, İsrail bombardımanı, işgal altındaki Golan'ın Suriye topraklarının içinden yenilenen füze atışlarının ardından geldi. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.