Seçiciler Kurulu oyunu verdi

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD Seçiciler Kurulu dün toplandı. Toplantıda, 306 delegenin Demokrat Partili Joe Biden'ı ABD'nin 46. başkanı olarak seçmek üzere oy kullanması bekleniyordu.

Amerika genelindeki eyalet başkentlerinde toplanacak olan Seçiciler Kurulu üyelerinin, 36 yıl Senato'da görev yapan, 8 yıl boyunca ise eski Başkan Barack Obama'nın yardımcılığı görevini üstlenen Demokrat Partili Joe Biden'ın 3 Kasım seçimlerinin galibi olduğunu tescillemesi bekleniyordu.
Amerika'da başkanlık seçimlerinin sonucunu, adayların seçmenlerden aldığı toplam oy sayısı değil, eyaletlerin nüfusuna göre paylaştırılan Seçiciler Kurulu oyları belirliyor. Biden, ulusal çaptaki sayıma göre de Trump'ın 7 milyon oy önünde. 50 eyalet ve başkent Washington'u temsil eden seçicilerin sayısı, eyaletlerin nüfuslarına göre, Kongre'deki temsilci sayılarıyla orantılı olarak belirleniyor.
ABD Kongresi, 6 Ocak 2021'de toplanarak Seçiciler Kurulu'nun dün yaptığı oylamanın sonucunu tescilleyecek. Bundan sonraki son adım ise Biden'ın 20 Ocak'ta ABD Kongresi'nin basamaklarında düzenlenecek yemin töreniyle başkanlık görevini devralması olacak.

WASHINGTON

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.