Şehit Rêzan Amed anıldı

Dünya Haberleri —

  • İşgalci Türk ordusunun 18 Mayıs’ta Garê’de gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Rêzan Amed (Ümit Tarhan) için Almanya’nın başkenti Berlin’de bir anma yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Cumartesi günü yapılan anmaya yüzlerce kişi katıldı. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Anmada Rêzan Amed’in babası Mela Abdullah Tarhan “Şehit Rêzan hepimizin şehididir” dedi. Tarhan devamında Cigerxwîn’in “Kürt ve Kürdistan için bedel kandır” sözünü hatırlatarak, “Rêzan’ı bu uğurda şehit vermiş olsam bile kendimi zafer kazanmış olarak görmüyorum. Kürt ve Kürdistan halkına borcum bitmedi. Kürt ve Kürdistan halkına hizmet edeceğim. Kürt halkı, Kürdistan, gerilla ve Serok Apo sağolsun” dedi.

 Kardeşi Haşim Tarhan ise abisi Rêzan Amed ile birlikte büyüdüklerini ve liseyi aynı okulda okuduklarını belirterek, O’nun mücadeleci kişiliğini anlattı.

Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına bir konuşma yapan Dayîka Gozê de “Gençlerimiz, çocuklarımız halkının ve vatanın özgürlüğü için canlarını feda ediyor” diyerek evlatlarının emeklerine sahip çıkacaklarını söyledi. 

Mela Abdullah Tarhan

Rêzan sistemi reddetti

TJK-E aktivisti Medya Botan da “Ailesiyle Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Rêzan, Avrupa’nın kirli siyasetini yaşayarak gördü. Kürt gençleri için bir gelecek sunmayan bu sistemi reddederek yönünü özgürlük alanlarına çevirdi” dedi.

2007’de HPG’ye katıldı

Rêzan Amed’in arkadaşlarından Çekdar Botan ise “Rêzan, Reber Apo’nun tutsaklığına cevap olabilmek için 26 Şubat 2007’de katılım sağladı. Rêzan’a sahip çıkmak, Reber Apo’ya çıkmaktır” diye konuştu.

Her zaman kararlıydı

Gazetemize konuşan Rêzan Amed’in arkadaşlarından Güven Uçar ise Kürt hareketini Rêzan ile tanıdığını anlatarak şunları söyledi:“2004 yılında ekonomik nedenlerden Almanya’ya geldim. Geldiğimin üçüncü günü şehit Rêzan ile tanıştım. Katılımına kadar arkadaşlığımız devam etti. Her zaman koruyan, kollayan, arkadaşlarını savunan bir karaktere sahipti. Her zaman kararlılığı ile ön plandaydı ve bir gün baktık ki gitmiş.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.