Şehitler anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Bremen anma

Bremen anma

  • Almanya'nın Bremen, Saarbrücken ve Kassel kentlerinde Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için anma etkinlikleri düzenlendi. 

Almanya’nın Bremen kentinde Pazar günü 14 Temmuz anması gerçekleştirildi. Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) 14 Temmuz şehitleri ve Ferhad Şiblî için anma düzenlendi. Anmada, Şehit ailelerinden Apê Bedas, PYD-Bremen Fuat Ewnî ve DTKM Eşbaşkanı Sait Bilgin yaptıkları konuşmada, Amed zindanında başlayan direnişin, Kürdistan’ın 4 parçasında devam ettiğini vurguladı. Anma “Şehid Namirin” sloganlarıyla sona erdi.

Saarbrücken

Rojava Devrimi selamlandı

Saarbrücken ve Kassel’de ise Rojava Devrimi’nin 10. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen etkinliklerde devrime sahip çıkılması çağrısı yapıldı. Saarbrücken DKTM’deki etkinlikte PYD’li Dexil Rojava ve Êzîdî Kadın Meclisi (SMJÊ) üyesi Xanê Agal yaptıkları konuşmalarda, Rojava kadın devriminin dünya halklarına örnek olduğu ve her kesimden insanın sahip çıkması gerektiğini belirtti. 

Kassel

Kassel’de Women Defend Rojava, Amara Kadın Meclisi, Kassel Kürt Toplum Meclisi, YXK ve JXK’nin Nordstadtpark’ta düzenlediği festivale Kürdistanlılar ve dostları katıldı.  Festivalde yapılan seminere katılan gazeteci-yazar Sefkan Kobanê, 10 yıllık Rojava Devrimi’nin başarısı ve gelinen aşamayı anlattı. 

Etkinlik müzik gruplarının dinletisi ve folklor gösterisiye son buldu. Kutlamalarda sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları atıldı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.