Şengal’in etrafında kenetlenelim

Yurt Dışı Haberleri —

Londra

Londra

  • Kazımi hükümetine bağlı güçlerin Şengal’e yönelik saldırıları Avrupa’nın birçok ülkesinde gösterilerle protesto edilerek “Şengal’in etrafında kenetlenelim” mesajı verildi.

Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) ile Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin “Şengal için acil eylem” çağrısıyla Pazartesi akşamı eylemler düzenledi. 

Kazımi’ye seslendiler

Almanya'nın başkenti Berlin'de Irak Konsolosluğu önündeki protesto eyleminde Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi'ye; "Şengal halkı yalnız değildir, bulunduğumuz her alanda yapılan katliamları protesto etmeye devam edeceğiz" mesajları verildi. 

Düsseldorf’ta bir araya gelen siyasetçiler, kadın hakları örgütleri, sanatçılar ve Kürdistanlılar da taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla saldırıları protesto etti. 

Bielefeld’deki gösteride ise Êzidî Kadın Meclisi Çatı Örgütü, NAV-YEK, Bielefeld Halk Meclisi ve Jinên Xwendekarên Kurdistanê adına konuşmalar yapıldı ve her Kürdistanlı’nın Şengal’i savunması gerektiği vurgulandı. 

75. Ferman’a geçit yok

Saarbrücken’de de kent merkezindeki Europa Galerie önünde toplanan Kürdistanlıların katılımıyla Şengal’e saldırı protesto edildi. Stuttgart’ta bir araya gelen Kürdistanlılar ise çarşı merkezinde düzenledikleri miting ile Kazımi güçlerinin Şengal'e dönük işgal girişimini protesto etti. Wesel ve Münster kentlerinde düzenlenen gösterilerde de ”75. Ferman’a izin vermeyeceğiz” denildi. 

Saarbrücken

 

Saldırılar bağımsız değil

Kürdistanlılar, Kazımi hükümet güçlerinin Şengal'e yönelik saldırısının faşist Türk devletinin ve onun işbirlikçisi Barzani ailesinin Kürt soykırımı temelinde gerçekleştirdiği işgal saldırılarından bağımsız olmadığına dikkat çekti. 

Kirli anlaşmaların sonucu

Uluslararası kamuoyunun sessizliğine de tepki gösteren eylemciler, “Bu sessizlik taraf olmak anlamına geliyor. Bugün Ukrayna için sözde barış çağrıları yapanların söz konusu Kürt soykırımı olunca sessiz kalması, yapılan kirli anlaşmaların açık delilidir “denildi. 

Gençler yürüdü

Fransa’da başkent Paris ve Marsilya ile Toulouse’un birçok bölgesinde bir araya gelen Kürt gençleri saldırıları yürüyüşlerle ve sloganlarla protesto etti. İngiltere’nin başkenti Londra’da da Kürt gençlerinin protesto yürüyüşünde “Kürdistanı savunacağız, işgalcilere geçit vermeyeceğiz” denildi.

Dostlar da destek verdi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araya gelen Kürtler, sol-sosyalist ve devrimci kesimler ise yaptıkları protesto yürüyüşünde "Enternasyonalistler olarak Kürdistan gerillalarının direnişini selamlıyoruz" mesajı verdi.

Kıbrıs’ın Limasol kentinde de halk alanlardaydı. Limasol’daki eylemde Kürt siyasetçiler Lezgin Serhat ve Kamil Akal birer konuşma yaparak, saldırılara tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.