Servetlerine servet kattılar

Dünya Haberleri —

.

.

  • Yeni bir araştırmaya göre, dünyada milyarlarca kişi giderek yoksullaşırken zenginler ise servetlerini yüzde 8 artırdı.

Dünyada milyarlarca kişi salgın ve savaşlarla derinleşen gıda, enerji krizleriyle boğuşurken bir avuç milyarder her geçen gün servetlerini katlıyor. Danışmanlık firması Capgemini'nin yaptığı yeni araştırmaya göre, dünyanın her yerindeki servet sahipleri, geçen yıl artan hisse senedi fiyatları ve salgında ortaya çıkan krizden faydalandı. Buna göre, zenginlerin varlıkları toplamda bir önceki yıla göre yüzde 8 artış göstererek 86 trilyon dolar ile rekor düzeye çıktı. Araştırmaya göre, en az 30 milyon dolar serveti olanların varlığında da toplam yüzde 8,1 artış olurken, bu kişilerin sayısı ise yüzde 9,6 büyüyerek 220 bine ulaştı. En fazla zengine sahip ülkeler ise ABD, Japonya ve Almanya oldu. 

Milyonerler çoğaldı

Araştırmaya göre, geçen yıl dolar milyonerleri kulübü küresel olarak yüzde 7,8 artarak 22,5 milyon üyeye ulaştı. Almanya'dan da 100 bin kişi bu kulübe katıldı ve böylece Alman milyonerlerin sayısı 1,63 milyona ulaştı. Almanya'daki dolar milyonerlerinin servetinin toplamı da yüzde 7,4 artarak 6,3 milyar dolara yükseldi. Bu artışta borsalardaki yükseliş ve emlak fiyatlarındaki artış etkili oldu.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.