Şêrwanî’ye yeni ceza
Dünya Haberleri —

Şêrwan Şêrwanî
- KDP yönetimi tarafından beş yıl önce tutuklanan gazeteci Şêrwan Şêrwanî'ye yeni bir davada 4 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Bu karar, Şêrwanî'nin Eylül ayında serbest bırakılması beklenirken alındı.
Gazeteci Şêrwanî'nin avukatı Muhammed Abdullah, cezanın Zeravani güçlerinden bir subayın şikayeti üzerine verildiğini, ifade etti. Sözkonusu madde, kamu görevlisine saldırı veya tehdit suçunu kapsıyor ve en fazla üç yıl hapis öngörüyor.
Şêrwanî'nin avukatı başka bir davanın daha açılabileceğine dair bilgiler aldıklarını söyledi.
Şêrwanî, 7 Ekim 2020'de Duhok'ta diğer gazeteci ve aktivistlerle birlikte gözaltına alınmıştı. Hêwler Ceza Mahkemesi, Şubat 2021'de "ulusal güvenliği tehlikeye atmak" suçlamasıyla Şêrwanî'ye 6 yıl hapis cezası vermişti.
Şêrwanî'nin Eylül 2023'te serbest bırakılması beklenirken, Temmuz 2023'te yeni bir davada 4 yıl hapis cezası verildi. Mart 2025'te şartlı tahliye talebi reddedilen Şêrwanî’nin cezasına 6 ay eklenmişti. HEWLER







