Silahlı saldırılar durmuyor

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD'de New Mexico eyaletinin Farmington şehrindeki silahlı saldırıda en az 3 kişinin öldüğü, 6 kişi yaralandığı bildirildi.

Farmington Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada, 18 yaşında bir gencin yoldan geçenlere, evlere ve araçlara rastgele ateş açtığı duyuruldu. Açıklamada, saldırıda en az 3 kişinin hayatını kaybettiği, saldırıya karşılık veren 2 polis memuru 6 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun stabil olduğu, silahlı saldırganın ise olay yerinde polis tarafından etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.
Polis 18 yaşındaki erkek saldırganın saldırıyı yapma sebebi hakkında bir açıklama yapmadı. Farmington Emniyet Müdürü Steve Hebbe mesajında, olayı "yıkıcı" olarak nitelendirerek, "Bu noktada tamamen rastgele görünüyor" dedi. Yaralanan altı kişiden ikisinin saldırganla çatışmaya giren polis memurları olduğu da duyuruldu. Polis yetkilileri saldırganın ve ölenlerin kimliği hakkında da bir açıklama yapmadı. Emniyet Müdürü Hebbe saldırganın biri AR-15 tarzı tüfek olmak üzere en az üç silahla ateş açtığını açıkladı. Olayda en az altı ev ve üç otomobile mermilerin isabet ettiği de aktarıldı.
Saldırı nedeniyle Farmington Okul Bölgesi yönetiminin, şehirdeki tüm okullara giriş ve çıkışları bir süre durdurduğu, olayda öğrencilerin ve okul çalışanlarının herhangi bir zarar görmediği duyuruldu.
Farmington, New Mexico eyaletinin başkenti Santa Fe'nin yaklaşık 320 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. NEW MEXİCO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.