Sırbistan'da ikinci saldırı: 8 kişi öldü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Sırbistan’da hafta içinde yaşanan ilkokul saldırısı ardından ikinci bir silahlı saldırı gerçekleşti. Belgrad yakınlarında gerçekleşen saldırıda 8 kişi öldürüldü, 14 yaralı var. 

Başkent Belgrad’a 60 km uyaklıktaki Miladenovaç’da yaşanan saldırıda, bir kişi araç içinden otomatik silahla ateş açtı. Sırbistan Devlet Televizyonu (RTS), saldırganın aynı araçla kaçtığını bildirdi. Yaralananların 7’sinin durumunun kritik olduğunu duyurdu.
Sırbistan İçişleri Bakanlığı olayın ardından güvenlik güçlerinin "Kasırga" isimli operasyonu başlattığı ve ve saldırganın yakalandığını açıkladı. Sırbistan devlet televizyonu daha sonra yaptığı açıklamada sekiz kişiyi öldüren, 14 kişiyi yaralayan saldırganın olaydan birkaç saat sonra gözaltına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı saldırıyı 21 yaşındaki U.B'nin yaptığını duyurdu. Saldırganı arama çalışmaları nedeniyle yollarda güvenlik noktaları kurulmuş ayrıca insansız hava araçları ve bir helikopter de arama çalışmalarına katılmıştı. BBC'nin yerel medyadan aktardığına göre şüpheli U. B, Dubona köyündeki bir parkta bir polis memuru ile tartışmasının ardından çevredekilere ateş açmaya başladı.
Sırbistan'da çarşamba günü de Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda, 7'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki K.K'nin silahla gerçekleştirdiği saldırıda, 8'i çocuk, 1'i güvenlik görevlisi 9 kişi öldürülmüştü. BELGRAD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.