Sri Lanka seçimleri erteledi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Tamil-Elam halkına karşı zafer ilan eden Sri Lanka oy pusulası basacak parayı bulamayınca seçimi erteledi. 

Savaş politikaları ile Dünya militarizm tarihine Sri Lanka modeli olarak geçen Tamil-Elam ülkesi katliamının mimarı Sri Lanka, yerel seçimleri yapacak parayı bulamayınca yerel seçimleri erteledi. 9 Mart’ta yapılması planlanan seçimler adada katliam sonrası yapılacak ilk seçim olması açısından önem taşıyordu.  

Sri Lanka Seçim Komisyonu, önümüzdeki ay yapılması planlanan yerel seçimlerin ülkenin ekonomik çıkmazda olması sebebi ile yapılamayacağını ve ertelendiğini duyurdu. 

Yüksek Mahkemeye dönük de açıklama yapan Seçim Komisyonu, Sri Lanka Hazinesinin oy pusulalarının basımını, yakıtı veya oy kullanma kabinleri için polis korumasını finanse edemeyeceğini bildirdi.

Seçim Komisyonu başkanı Nimal Punchihewa'nın AFP'ye verdiği demeçte, "Geçenlerde Yüksek Mahkeme'ye yerel seçimlerin zamanında yapılacağına dair taahhüt vermiştim. Ancak şimdi mahkemeye, hükümet gerekli fonları serbest bırakmadığı için bunu yapamayacağımızı bildiriyorum" dedi. 

Sri Lanka, geçen yıl dış borçlarını ödeyemeciğini belirterek iflas açıklaması yapmıştı. Sri Lanka şu anda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 2,9 milyar dolarlık bir kurtarma paketi için anlaşma yapmaya çalışıyor. Sri Lanka'nın tükenen rezervleri, adayı yakıt, gıda, ilaç ve şimdi de oy pusulalarını basmak için para bulamaması ile sonuçlandı. KOLOMBO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.