Sri Lanka’da OHAL 

Dünya Haberleri —

Sri Lanka/foto:AFP

Sri Lanka/foto:AFP

  • Sri Lanka’da protestoların ardından istifa eden Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa askeri jetle ülkeden kaçtı. Protestoların sürdüğü Sri Lanka’da OHAL ilan edildi. 

Tüm kaynakların iç savaşa yatırılması ve ağır yolsuzluk sebebiyle iflasa sürüklenen Sri Lanka’da Devlet Başkanı Rajapaks istifasından saatler önce Çarşamba sabahı erken saatlerde ülkeyi terk etti. İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir göçmenlik yetkilisine göre Rajapaksa, eşi ve iki korumasıyla birlikte Maldivler'in başkenti Male şehrine gitmek üzere Sri Lanka Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla yola çıktı. 

Wickremesinghe istifa

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, olağanüstü hâl (OHAL) ilan etti. Hükümet sözcüsü, Batı Eyaleti'nde sokağa çıkma yasağı da ilan edildiğini açıkladı.

Wickremesinghe, Parlamento tarafından geçici Başbakan olarak atandı. Dün sabah Başbakanlık Konutu'na yürüyen göstericiler ise Wickremesinghe'nin istifasını istedi. Polis, göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. 

Son dönemde yoğun tepki toplayan Wickremesinghe de daha önce istifa edeceğini açıklamış ancak istifası için tarih vermemişti.

KOLOMBO

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.