Strasbourg’da 16 AK temsilciliğine dosya

Yurt Dışı Haberleri —

Strasbourg AK Oturma Eylemi

Strasbourg AK Oturma Eylemi

  • Türk devletinin işgal saldırıları ve ağırlaştırılmış tecride karşı TJK-E ve KCDK-E öncülüğünde Strasbourg’da başlatılan oturma eylemi dördüncü haftasında. Eylem kapsamında şimdiye kadar 16 Avrupa Konseyi’ne (AK) üye ülkenin temsilciliğine dosya verildi.

 

BARIŞ BALSEÇER/STRASBOURG

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürdistan Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşîn, her yer Zap, her yer Metîna. Dem Dema Azadiyê ye!” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 Mayıs’ta bir oturma eylemi başlatmıştı. Eylemin dördüncü haftasını İsviçre’den gelen TJK-E ve CDK-S aktivistleri yürütüyor.

16 AK temsilciliğine dosya

Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride, Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürtlere dönük soykırım girişimlerine dair KCDK-E’nin hazırladığı kapsamlı dosyalar, Avrupa Konseyi’ne (AK) üye ülkelerin daimi temsilciliklerine verilmeye devam ediliyor. Nöbete katılanlar dün İtalya, Finlandiya ve İsveç, Macaristan, Danimarka, Litvanya ve Norveç’e dosyaları teslim etti. Şimdiye kadar 16 AK ülkesine dosya teslim edildi. 

Dün ayrıca TJK-E aktivisti Döne Güzel Demokratik Ulus’un boyutlarından biri olan "Özgür Eş Yaşam" üzerine seminer verdi.

Eylemciler ellerinde Öcalan dövizleriyle, Avrupa ülkelerinin işgal, tecrit ve katliama yönelik sessizliğini AK'ye sırtlarını dönerek protesto ettiler. TJK-E aktivistleri ise Homme de Fer meydanında sessiz bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

AK’den ABD konsolosluğuna

Son haftasına giren eylemde bugün (2 Haziran) ise ABD’nin Kürt Özgürlük Hareketi öncü kadrolarına yönelik aldığı karar, bir yürüyüşle protesto edilecek. Yürüyüşe dair ortak bir açıklama yayınlayan TJK-E ve KCDK-E, saat 13.00’de Avrupa Konseyi (AK) önünden ABD Elçiliği’ne doğru bir yürüyüş düzenleneceğini açıklayarak, katılım çağrısında bulundu. Ortak açıklamada şöyle denildi: "Soykırımcı Türk devletinin işgal saldırıları, Avrupa Konseyi’nin (AK) sessizliği ve ABD’nin Kürt halkı ve öncülerine karşı aldığı tutuma karşı 2 Haziran günü eylemdeyiz. Yürüyüş ‘Her yer Avaşîn, her yer Zap, her yer Metîna. Dem Dema Azadiyê ye!’ şiarı ile Avrupa Konseyi önünde başlayıp ABD Büyükelçiliği önünde mitingle sonlandırılacaktır. İşgalci Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik işgal saldırıları aralıksız devam etmekte, Önderliğimiz üzerinde esaret sürmektedir. Türk devletinin cesaretlendiren Avrupa’nın takındığı iki yüzlü tutum, ABD’nin verdiği destek ve uluslararası hukuka aykırı olarak Kürdistanı ilhak eden NATO’nun parçasının Türk ordusunun işlediği suçların teşhir ve protesto edilmesi için yurtsever halkımızı, tüm Avrupalı dostlarımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm insanlığı 2 Haziran’da seferber olmaya çağırıyoruz.”

Yürüyüş, saat 12.00’da Avenue de L'Europe, 67000 Strasbourg adresinden başlayacak.

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.