Stuttgart'ta mütalaa açıklandı: 17 yıl hapis istemi

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Stuttgart kentinde 3’ü tutuklu 2’si tutuksuz 5 Kürdistanlının yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı Veysel S. için 5 yıl 4 ay hapis cezası istedi.

Stammheim’de yaklaşık 3 yıldır devam eden Stuttgart davasının 87. duruşması görüldü. Geçen hafta okunmaya başlanan mütalaa, Perşembe günü tamamlandı ve Savcılık 129b’den yargılanan Kürdistanlılarla ilgili ceza talebinde bulundu. Tutuklu yargılananların tutukluluğunun devamını isteyen Savcılığın özellikle Veysel S. hakkında istediği yüksek ceza dikkat çekti. Savcılık, “PKK üyesi ve yöneticisi” olarak tanımladığı Veysel S. hakkında 2014 ve 2018 yıllarındaki faaliyetlerini gerekçe göstererek 5 yıl 4 ay hapis cezası istedi.

“PKK’ye destek verdikleri” gerekçesiyle yargılanan diğer tutuklu sanıklardan Özkan T. hakkında 3 yıl 9 ay, Agit K. hakkında 3 yıl 10 ay; tutuksuz sanıklardan Cihan A. hakkında 1 yıl 10 ay ve Evrim A. için 2 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Avukatların açıklamasına göre “dava kapsamında yargılanan Kürdistanlılara ilişkin iddiaların bir bölümü, itirafçı Rıdvan Özdemir’in ifadelerine dayanıyor”. Savcılık, iddiaların önemli bir bölümünün inandırıcılığı olmadığını tespit etse de, sanıklar hakkında aynı iddialar gerekçesiyle “yaralama, gasp ve alıkoyma” isnatlarında bulunuyor.
Savcılığın açıkladığı 170 sayfalık mütalaada Kürdistanlıların Almanya’daki siyasi çalışmaları da bir kez daha “suç” kapsamına alınıyor. Bağış kampanyaları, etkinlik organizasyonları, bilet dağıtımı, seçim çalışmaları ve Kürt medyasına yapılan açıklamalar, bu “suç isnatlarından” bazıları.

Davanın 15 Nisan Perşembe günü görülecek gelecek duruşmasında yargılananların mütalaaya ilişkin savunmalarını yapmaları bekleniyor.

STUTTGART

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.