Şubat eylem ayı olacak

Yurt Dışı Haberleri —

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan yönelik Uluslarası Komplonun 24. yılında 1-15 Şubat tarihleri arasında Avrupa’da eylemler gerçekleştirilecek. ADGB ve KCDK-E, “Kendine insanım diyen duyarlı demokratik tüm kesimler bu insanlık dışı tecrit uygulamasına karşı harekete geçmeli” çağrısında bulundu.

Avrupa Demokrat Güç Birliği (ADGB) ve Kurdistani örgütler adına açıklama yapan Serpil Arslan Kürt Halk Önderi Öcalan’a ve cezaevlerinde uygulanan tecride karşı 1-15 Şubat tarihleri arasında eylemde olacaklarını belirterek, “Digital medyada hasthag çalışmaları, paneller, miting ve yürüyüşler yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep edeceğiz. Kendine insanım diyen duyarlı demokratik tüm kesimler bu insanlık dışı tecrit uygulamasına karşı harekete geçmelidir” dedi.

Arslan, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır İmralı Cezaevi’nde mutlak tecride tutulması aynı zamanda insan hakları ihlalidir. 22 aydır haber alınamaması Kürt halkınının statü talebinin engellenmesi ve ulusal ve demokratik haklarına bir saldırıdır. Bu yoğunlaşan tecrit uygulaması Kurdistan’da ve Türkiye’de faaliyet yürüten demokrat, ilerici, sosyalist örgütlerin mücadelesinin birleşmesini ve büyümesini engellemeye dönük bir saldırıdır” diye konuştu.

Öcalan barışın anahtarı

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) ise yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı milyonlarca Kürt Önder olarak kabul etmektedir. Nasıl ki Mandela Güney Afrika sorunun diyalog ve onurlu bir çözümün anahtarı olmuş ise, Öcalan’da Türkiye’de Kürt sorunun demokratik, barışçıl çözüm anahtarıdır. Bunun için dünya çapında tanınmış siyasetçilerin, hukukçuların, gazeteci, akademisyenlerin, sendikacıların içinde yer aldığı Öcalan’a özgürlük kampanyaları yürütülmekte, inisiyatifler oluşturmakta” diye belirtildi.

1-15 Şubat arası eylemler 

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Avrupa’da birçok ülkede 3’er günlük yürüyüşler ile Almanya’dan Kürt gençleri ve Cenevre’den Enternasyonalistlerin Strasbourg’a kadar Uzun Yürüyüşler olacak. Strasbourg’da 11 Şubat’ta tüm Avrupa’nın katılacağı bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Tecrittin sonlanması, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dünya kamuoyuna tüm uluslararası kurumları, sendikaları, partileri, aktivistleri, demokrasi ve insan haklarından yana herkesi Öcalan’a özgürlük çalışmalarımıza aktif olarak katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.