Taksim'de 80 gözaltı

.

.

  • Taksim Meydanı bu yıl da 1 Mayıs yasaklandı. Yasağa rağmen Taksim'e çıkmak isteyenlere polis saldırdı. Gelen bilgilere göre en az 80 kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın yasaklanmasını Taksim Meydanı'nda protesto etmek isteyen Gençlik Komitesi üyesi bir grup, polis tarafından gözaltına alındı.
Beyoğlu Ömer Hayyam'dan Ellerinde "Her Yerde Mücadele İktidar Gezinemeyenlere" pankartı taşıyan grup, İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Taksim Halka Kapatılamaz", "Yaşasın 1 Mayıs Mücadelemiz", "Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî 1 Gulan" gibi sloganlar attı.
Galatasaray Meydanı'na çıkan ara sokaklardaki barikatları geçen gruba meydan girişinde polisler saldırdı. 10 kişi gözaltına alındı.
Taksim’e çıkmak isteyenlere polis izin vermezken Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartı açarak yürüyüş yapan İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü üyelerini polis gözaltına aldı.
Ömer Hayyam'da gözaltına alınlar: Devrim Çapar, Emin Beyaz, Hasan Doğan, Mert Batur, Kemal Yılmaz, Yunus Emre Karaca, İlknur Alagöz, Candeniz Aksu, Ezgi Gözoğlu, İbrahim Keskin. Gözaltına alınanlar Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Dolmabahçe'de bir araya gelen Depo, Liman, Tershane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD SEN) ve UMUT SEN üyelerine polis saldırdı. En az 10 kişi gözaltına alındı. 
Gözaltına alınanları isimleri: Gizem Balcı, Leyla Bilgen, Çayan Akbıyık, Ulaş Hacımuratoğlu, Faik Kündeş, Rojhat Tunç, Tahir Çetin, Erhan Akdoğan, Barış Altun, Dilan İnce.
Osmanbey’de ise “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” pankartı ile Taksim’e doğru yola çıkan üniversite öğrencilerine de saldıran polis yürüyüş yapan bütün öğrencileri gözaltına aldı.

Kavgadır 1 Mayıs
Kazancı Yokuşu'ndan Taksim'e "Kavgadır 1 Mayıs" pankartıyla yürüyen Devrimci Anarşist Federasyon üyelerine de polis müdahale etti. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.
Mecidiyeköy’de bir araya gelen Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyeleri de Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. 10’dan fazla SODAP üyesi polisin saldırısı sonucu gözaltına alındı. 

Gözaltı sayısı 80 oldu
Çağdaş Hulukçular Derneği İstabul Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Gelen bilgilere göre gözaltı sayısı yaklaşık olarak 80 oldu. Gözaltılardan bir kısmı bölge karakollarında, bir kısmı sağlık kontrolü için hastanelerde. Bir kısım gözaltının Vatan Emniyete götürüleceği bilgisini aldık" denildi. 

Ankara ve İzmir'de gözaltılar
Ankara’da sloganlarla Kızılay Meydanı’na yürüyen Devrimci Anarşist Federasyonu üyelerine polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.
Diğer yandan İzmir Konak'ta 1 Mayıs'ı kutlamak üzere sokağa çıkan Kardıraç okurlarına polis engel oldu. 3 kişinin gözaltına alınmasının ardından Kaldıraç'tan yapılan açıklamada, "Bir yanda yarınları yokmuşçasına saldıranlar ve işbirlikçileri, bir yanda yasakları tanımayanlar sokaklardalar. Bu Pisliği Devrim Temizler." denildi. İSTANBUL


Fotoğraflar: Zeynep Kuray

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.