Talep karşılanana kadar

  • Süresiz-dönüşümlü açlık grevine katılan Şivekar Ataş, “Taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

 Tutsaklar, aileleri ve avukatları aracılığıyla verdikleri mesajlarda tüm demokratik kamuoyuna çağrıda bulunarak, tecrit sonlandırılıncaya kadar eylemlerini sürdürme kararlılığını vurguladı. 2018’deki açlık grevine Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde katılan Şivekar Ataş, şu an bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde 27 Kasım’da başlatılan açlık grevine de dahil oldu. Ailesiyle önceki gün telefon görüşmesi gerçekleştiren Ataş, “2021’de yaşamamızı istiyorsanız açlık grevlerine ses verin. Elbette ölmek istemiyoruz; ancak Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması sebebiyle başlattığımız açlık grevlerine halkımızın ses olmasını istiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Tutuklu Ataş’ın annesi Rabia Ataş (55) ise açlık grevindeki tutsakların amacının tecridin kaldırılması olduğunu belirterek, taleplerinin yerinde ve haklı olduğunu söyledi. Anne Ataş, “Nasıl ki bizim çocuklarımız bizi arayabiliyor, aile ve avukatları ile görüşebiliyorlarsa; Abdullah Öcalan da bu haklardan yararlanmalıdır” dedi.

Tutsak yakınlarına ve Kürt halkına seslenen anne Ataş, “Bu sessizlik ne zamana kadar sürecek? Daha önce de açlık grevine girdiler ve 8 tutuklu Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla yaşamına son verdi. Geç olmadan, çocuklarımızın cenazeleri cezaevlerinde çıkmadan seslerine ses olmalıyız. Sessiz kalmayalım, seslerine ses olalım” diye konuştu. 

Daha önce de kızı Ataş’ın Sincan Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada açlık grevinde kaldığını ve açlık grevlerinin sonlanmasıyla birlikte kızında kalp rahatsızlığı baş gösterdiğini belirten anne Ataş, ayda bir kere yapılması gereken iğnenin pandeminin başlamasından bu yana yapılmadığını söyledi. Ataş, “İğne yerine hap vermişler ama o ilaç da vücudunda şişkinliklerin çıkmasına neden oluyor” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.