Tamil halkı Kürtlerin yanında

Yurt Dışı Haberleri —

FED-MED kongresi

FED-MED kongresi

  • FED-MED’in kongresinde konuşan Tamil Birleşik Kurtuluş Cephesi Partisi’nden Agilan Waradarajah, Türk devletinin işgal saldırılarına tepki göstererek, “Ortak davamızın karşıtları bir gün başarısız olacaklar. Tamil halkı yanınızda” dedi.

DENİZ BABİR/EMMERICH

Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu (FED-MED NRW) 5. Kongresi’ni Pazar günü gerçekleştirdi. Kongreye, misafir olarak, Kürt siyasetçi Tahir Köçer, HDP eski Milletvekili Ahmet Yıldırım, Tamil Birleşik Kurtuluş Cephesi Partisi’nden Agilan Waradarajah ve Die Linke Oberhausen Temsilcisi Jürgen Dittmeyer de katıldı. Emmerich kentinde yapılan kongreye FED-MED’e bağlı

çok sayıda meclisten yüzlerce delege bir araya geldi. Kongrede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri açılarak, özgürlüğü talep edildi.

Direniş ruhuyla çalışmalıyız 

FED-MED adına yapılan açılış konuşmasında, Türk devletinin işgal saldırılarına vurgu yapılarak “Bu soykırımcı savaş konseptini ancak ve ancak özgürlük gerillasının ortaya koyduğu direniş ruhuyla çalışma yürüterek boşa çıkarılabiliriz” dedi.

Kurumlar sahiplenilmeli

HDP eski Milletvekili Ahmet Yıldırım da konuşmasında “Kürt kurumları ile derneklerinin böylesi hassas bir süreçte daha çok sahiplenilmesi manevi açıdan önemlidir. Bu katılımlar ilerde varolan sorunları yerinde çözme iradesini de geliştirir” dedi.

 

Jürgen Dittmeyer

Türkiye’ye silah satılmasın

Sol Parti Oberhausen Temsilcisi Jürgen Dittmeyer ise parti olarak Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı harekete geçtiklerini söyledi. Dittmeyer, Alman Federal Meclis’in Bilimsel Hizmetler Dairesi’nin Türk devletinin saldırılarıyla uluslararası hukuku çiğnediğini rapor ettiğine atıfta bulundu. Ayrıca Sol Parti’nin işgal saldırılarına arka çıkan Alman hükümetinden Erdoğan rejimine silah tedarik etmeyi durdurmasını talep ettiğini söyledi.

PKK yasağı kaldırılmalı

Dittmeyer, “Ayrıca sizinle birlikte Almanya'da Kürt özgürlük hareketinin kriminalize edilmesine son vermeye de kararlıyız”dedi. Sol Partili Temsilci, Alman Federal Meclis'te PKK yasağının derhal kaldırılması ve Almanya'da tutuklu Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması için de girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

 

 

Agilan Waradarajah

Birlikte mücadele edelim

Tamil Birleşik Kurtuluş Cephesi Partisi’nden Agilan Waradarajah da Kürt Özgürlük Hareketi’nin mücadelesini selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Tamil toplumu, Türk rejiminin Kürtlere yönelik saldırganlığını büyük bir endişeyle izliyor. Emperyalist güçler AKP-MHP rejiminin Kuzey Irak'ı işgali gerçeğini saklamaya veya örtbas etmeye çalışıyorlar. Hepsi Ortadoğu'daki devrimci hareketi durdurmak ve Erdoğan'ı Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasını kabul etmeye ikna etmek için. Ancak ortak davamızın karşıtları bir gün başarısız olacaklar, buna kesinlikle inanıyoruz. Tamil halkı yanınızda. Sürgündeki mazlum halklar olarak tek sesten konuşalım ve Alman devletinin baskısına karşı birlikte mücadele edelim. Yanımızda olan, mücadelelerine destek veren herkesi de dahil edelim. Kaybedecek bir şeyimiz yok, kazanacak bir dünyadan başka! Türkiye'deki, Sri Lanka'daki, Almanya'daki ve tüm dünyadaki baskılara son. Abdullah Öcalan'a ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük. Yaşasın kendi kaderimizi tayin hakkımız için özgürlük mücadelesi.”

Yeni yönetim seçildi

Konuşmaların ardından faaliyet raporları okunduktan sonra oylamaya gidildi. İlk oylamada eşbaşkanlığa Ahmed Kobanê ve Şevin Sincar seçilirken, yönetime de 13 kişi getirildi. 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.