Tayvan da tatbikata başlıyor 

Dünya Haberleri —

  • ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin geçen hafta Tayvan’ı ziyaretiyle başlayan kriz sürüyor. Çin’in ardından Tayvan da askeri tatbikat yapacaklarını açıkladı. 

 

Çin, askeri tatbikatlarını devam ettirme kararı aldı. Tatbikatlar ülkenin kuzey kıyılarındaki Bohay Denizi’nde 8 Ağustos ve 8 Eylül arasında, Sarı Deniz’in güneyinde ise 7-15 Ağustos’ta yürütülecek. Tatbikatlar nedeniyle bu bölgeler gemi trafiğine kapatılacak. Tatbikatlarda gerçek cephane ve mühimmatın kullanılacağı açıklandı. Tayvan’a göre, askeri tatbikatları sürdürme kararı alan “Çin saldırı provası” yapıyor.

Öte yandan Çin’in ardından Tayvan da tatbikata başlayacaklarını duyurdu. Tayvan ordusu, gelecek hafta Ada’nın güneyinde gerçek cephane ve mühimmatın kullanılacağı topçu tatbikatları yapacağını açıkladı. Ordu, 9-11 Ağustos’ta, Ada’nın güneyindeki Pintung vilayetine bağlı Fınggang’da iki ayrı topçu talimi düzenleyecek. Tatbikatlarda, 155 milimetre top ateşleyen 78 obüs ve 120 milimetrelik 6 havan ile havaya ve denize atışlar yapılacağı bildirildi. Ayrıca ordunun yıllık tatbikatı da 5 Eylül’de yapılacak.   HABER MERKEZİ

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.