Ercan ailesinin evine baskın

  • Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen eylemde 1 polisin öldüğü duyuruldu. Eylem ardından Mersin’de yaşayan Ercan ailesinin evine polislerce baskın yapıldı. 

 

Türk medyasına göre; Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine saat 23.00 sıralarında eylem düzenlendi. Araç içinde bulunan kadın, polis kılığına girerek polisevine sızmaya çalıştı. Durumu fark eden polisler aracın girmesini engelleyince silahlı çatışma çıktı. Bunun üzerine kadın aracı patlattı. 1 polis öldü, 1 polis de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bölgede bomba imha ekipleri kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti.

Türk Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adlî soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklaması

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'in Mezitli ilçesine giderek açıklamalarda bulundu. Soylu, şunları söyledi: “Bir buçuk yıl evvel hizmete girmiş olan polisevimize bir terör saldırısı yapıldı. İki kadın terörist çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orada polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar. Orada bir çatışma çıkıyor. Ardından çatışma devam ederken 2 ayrı patlama sesi geliyor. O esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır değildi." Ağır yaralı polislerden birinin öldüğünü açıklayan Soylu iki sivilin de patlama sesinden korkup kendilerini ikamet ettikleri binadan aşağı attıklarını ve yaralandıklarını açıkladı.

Savcılığın açıklaması

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise; "Polisevi girişi, polis kontrol noktasına iki kadın şüpheli şahsın uzun namlulu ateşli silahlar ve patlayıcı madde içeren düzeneklerle teröristçe saldırı yapılması sonucu, güvenlik güçlerimiz ile yaşanan yoğun çatışmada polis memuru Sedat Gezer'in ağır yaralandı." denilen açıkamada yaralı polisin hastanede öldüğünü açıkladı.

Ercan Ailesi'nin evine baskın

Mersin’de yaşayan Ercan’ın ailesinin evine de polislerce baskın yapıldı. Baskında baba Şerafettin Ercan, ile kardeşleri Muray, Yasin ve Aysel Ercan gözaltına alınarak, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Saldırıda yaşamını yitirdiği belirtilen Ercan ve diğer kadına ait cenazenin de Adana Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna gönderileceği öğrenildi.   MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.