Tek başına 7 bin imza topladı

Yurt Dışı Haberleri —

Limasol

Limasol

  • Limasol’da yaşayan Kürt yurtsever İsmet Timurtürkan, PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması için 7 bin imza topladı.

PKK'nin Avrupa Birliği’nin 'terör örgütü listesi'nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Limasol'da yaşayan Kürt yurtsever İsmet Timurtürkan, 3 ay önce Kıbrıs'ta başlatılan kampanya için tek başına 7 bin imza topladı. Urfa'nın Suruç ilçesinde doğan Timurtürkan, yedi çocuklu bir ailenin babası olarak yaklaşık 18 yıl önce Türk devletinin baskı ve işkencelerinden ötürü Kıbrıs'a sürgün oldu. Karaciğer kanseri olan Timurtürkan, İngiltere'de nakil için sıra beklemekte. Sağlık sorunlarından kaynaklı çalışmalarda aktif olarak yer alamasa da hastanelerde, pazar alanlarında, iş yerlerinde, alışveriş merkezleri ve sokaklarda 7 bini aşkın imza topladı. Timurtürkan, "Hedefim on bin imza toplamak” diyor.

Son süreçte Kürt halkının topyekun bir soykırım saldırısı ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek “Bu saldırılara direnen tek güç de PKK” dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK'nin hakikat savaşı yürüttüğünü vurgulayan Timurturkan, "Gün evde oturma, ekonomik kaygılar ile maddiyata sarılma günü değildir. Gün maneviyat ile onuruna, şerefine sahip çıkma günüdür" diye konuştu.

LİMASOL

Frankfurt 

Frankfurt’ta çadır açıldı

Almanya’nın Frankfurt kentinde de PKK’nin yasak listesinden çıkarılması amacıyla her Cumartesi farklı bir noktada imza çadırı açılıyor. Bu hafta Hauptwache’de 3 saat boyunca açık tutulan çadırda hem yasağa karşı imza toplandı hem de kamuoyu bilgilendirildi. Çadırda çalınan Kürtçe müzikler de çevredekilerin ilgi odağı oldu.

FRANKFURT

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.