Terörize etmekten vazgeçin!

Dünya Haberleri —

Britanya sendikalarından mektup

Britanya sendikalarından mektup

  • İngiltere’de 6 milyon örgütlü işçiyi temsil eden 16 sendika, Türk Büyükelçisi’ne mektup yazarak “İşgal saldırılarını acilen durdurun, askerlerinizi derhal bölgeden çekin, bölgedeki sivil halkı terörize etmeyi sonlandırın ve etnik temizlik yapmaktan da vazgeçin” çağrısı yaptı.

EREM KANSOY / LONDRA

İngiltere’de yürütülen “Öcalan’a Özgürlük” kampanyasının aktif destekçileri arasında yer alan 16 sendika ile bir avukatlık bürosu ortak bir mektup yazarak 18 Mayıs’ta İngiltere’nin Türk Büyükelçisi’ne gönderdi. Aralarında Sendikalar Konfederasyonu (TUC) ve Sendikalar Çatı Kuruluşu’nun da (GFTU) bulunduğu sendikalar, “Türk devletini işgal saldırılarını acilen durdurmaya çağırıyoruz. Askerlerinizi derhal bölgeden çekin, bölgedeki sivil halkı terörize etmeyi sonlandırın ve etnik temizlik yapmaktan da vazgeçin” çağrısı yaptı. 

Müzakere masasına dönün
Kürt sorununun çözüm için Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetine de tekrar müzakere masasına dönme ve çatışmaya barışçıl müzakere yoluyla çözüm bulma çağrısı yapıldı.

Elçilikle görüşme talebi 
Sendikalar daha önce de defalarca Türk Büyükelçiliği’ne benzer mektuplar yazdıklarını ancak yanıt alamadıklarını vurgulayarak, “Bu vesileyle bir kez daha durumu görüşmek üzere bir toplantı talep ediyoruz” dedi.

PKK terörist değil, taraf
Mektupta ayrıca “PKK terör örgütü değil, çatışmada bir taraf” denilerek, PKK'nin ‘terör örgütü’ listesinden çıkarılması için İngiliz hükümetine seslenildi. 

IRA deneyimine atıf 
Sendikalar mektupta, IRA ile Birleşik Krallık arasında yıllarca süren savaşa atıfta bulunarak, “Birleşik Krallık'ın İrlanda ile ilgili kendi acılı deneyimine dayanarak, çatışmaların köklü nedenleri ancak angajman ve diyalog yoluyla düzgün bir şekilde ele alınabilir ve ancak tüm tarafları masaya getirerek çözümler bulunabilir” önerisinde bulundu.

Kimler imzaladı?
Mektupta imzası olan sendika yöneticileri şunlar: ASLEF Genel Sekreteri Mick Whelan, SWU Genel Sekreteri John McGowan, BFAWU Genel Sekreteri Sarah Woolley, TSSA Genel Sekreteri Manuel Cortes, CWU Genel Sekreteri Dave Ward, UCU Genel Sekreteri Vicky Blake, GMB Genel Sekreteri Gary Smith, Unite the Union Genel Sekreteri Sharon Graham, NEU Genel Sekreteri Mary Bousted, GFTU Genel Sekreteri Doug Nicholls, NEU Genel Sekreteri Kevin Courtney, STUC Genel Sekreteri Roz Foyer, PCS Genel Sekreteri  Mark Serwotka, Wales TUC Genel Sekreteri Shavanah Taj, Genel RMT Sekreteri Mick Lynch,CEO Thompsons Solicitors Clare Mellor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.