Sivil toplum sessiz kalmamalı

.

.

  • Türk devletinin Zaxo'daki katliamının protesto edildiği Şırnak ve Ankara'da, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına ses çıkarmaları çağrısı yapıldı ve "Bu suçun ortağı olmayın” denildi. 

HDP Ankara İl Örgütü, il binalarında açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ankara İl Meclis Sözcüsü Murat Kayataş’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. DBP Ankara İl Meclis Sözcüsü Murat Kayataş, AKP-MHP iktidarının seçimleri kaybedeceğini anladıkça Kürt düşmanlığı üzerinden iktidarını devam ettirmek istediğini dile getirerek, “Federe Kürdistan’daki bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, bu saldırıları sert bir dille kınamalı ve Türkiye’nin askeri varlığına karşı durmalıdır. Uluslararası kurum ve kuruluşlar ile Türkiye halklarına, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına da ses çıkarmaları çağrısında yapıyoruz ve diyoruz ki; bu suçun ortağı olmayın” diye konuştu.
“Katliam görüntülerini izlediğimizde aklımıza Roboskî geldi” diyen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise yaşamını kaybedenlerin önemli bir çoğunluğunun Arap turistler olduğunu söyledi. İktidarın savaş politikalarına “dur” denmesi gerektiğini belirten Hatimoğulları, AKP’ye oy veren seçmenlere seslenerek, “Bu operasyonların en temel sebebi seçim atmosferinde AKP’nin ciddi oy kaybetmesidir. Operasyonlar, ülkenin bekası için değil AKP iktidarının ve tek adam rejiminin bekası için yapılıyor. Türkiye halkları bunu anlamalı” çağrısı yaptı.
 
Şırnak'tan Güney yönetimine

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, HDP Şırnak İl Örgütü ve DBP Şırnak İl Örgütü tarafından ilçe binası önünde açıklama yapıldı. “Em komkujîya li Başûrê Kurdistanê ya li Zaxo yê şermezar dikin” pankartının açıldığı açıklamada ilk olarak konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, "Saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu saldırılarda çok sayıda sivil katledildi. Maalesef Federe Kürdistan Yönetimi bu saldırılara karşı sessizliğini koruyor ve bu saldırılarda Türkiye ile ortaklık yapıyor. Türkiye de saldırılarını meşrulaştırmaya çalışıyor. Sivillere yönelik gerçekleşen bu saldırıya karşı bütün Kürt partilerinin ve kurumlarının ortak tepkisini göstermesi gerekiyor” dedi.  
 
Yalan, iktidarın bir parçası 

Katliamı lanetleyerek konuşmasına başlayan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise şunları dile getirdi: “Türkiye her gün olduğu gibi sivil ölümlere karşı oldukları yalanını söyledi. Göz göre göre yaptıkları bir fiili bile inkar edecek kadar yalanı Türkiye iktidarının bir parçası haline getirmişler. Roboski’yi, Suruç’u, Diyarbakır mitingindeki olayı, Ankara Gar’ındaki olayı ve 17 bin faili meçhul cinayeti biliyoruz. Bunların hepsinin faillerinin kimler olduğu kamuoyunca biliniyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.