Türkiye’nin gündemi Ukrayna değil Kürtler

Dünya Haberleri —

Remzi Kartal

Remzi Kartal

  • KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, yayılmacı ve işgalci saldırılarından vazgeçmeyen Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşını, Rojava ve Güney’e yeni bir saldırıya dayanak yapabileceği uyarısında bulundu. 

     BARIŞ BALSEÇER

     Dünyanın temel gündeminin şu an Ukrayna-Rusya savaşı olduğunu belirten Kartal, iki ülkeyle ciddi ticari ilişkileri olan ve “hem Ukrayna hem Rusya bizim için önemli” diyen Türkiye’nin “NATO ve Rusya ile durumu idare etmeye çalıştığını görüyoruz” dedi. NATO müttefiki olarak Türkiye’nin Rusya ile ile ciddi sorun yaşama ihtimaline işaret eden Kartal, “Türkiye’nin durumu idare etme siyaseti; NATO, ABD ve Avrupa ile de ilişkiler konusunda zorlanmasına neden olacak” ifadesini kullandı ve ekledi. “Ukrayna-Rusya Savaşı’nın özellikle ekonomik anlamda Türkiye’ye ciddi yansımaları olacaktır.”

      Türkiye saldırabilir!
      Ukrayna’da yaşanan savaşın Kürdistan’a yansımalarının da olabileceğine dikkat çeken Kartal, “Dünya Rusya-Ukrayna savaşına odaklanmışken Türkiye bundan yararlanarak Kuzey ve Doğu Suriye, gerilla alanlarına ve Başure Kurdistan’a bazı operasyonlar gerçekleştirebilir. Ama hem mevsimsel koşullar hem de tüm NATO müttefiklerinin yoğunluğu Rusya-Ukrayna savaşında olduğundan, Türkiye zorlanacaktır” dedi. 
     “Türkiye’nin temel gündemi Ukrayna değil Kürtler” diyen Kartal, AKP-MHP rejiminin iç politikada, yaşanan ciddi ekonomik krizi emekçilerin, halkların gündeminden düşürmek ve gündemi değiştirmek için sürpriz saldırılar düzenleyebileceğini belirtti.  

      Çıkış yapma zamanı
      Kürt halkı ve bütün demokrasi güçlerinin olası saldırıları öngörmesi gerektiğinin altını çizen Kartal, “Tam tersine Kürt halkı ve demokrasi güçleri bu süreci AKP-MHP rejimini sıkıştırmak için bir fırsata dönüştürmelidir” dedi. Türkiye’de değişimin temel dinamiğinin Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi ittifakı olduğunu hatırlatan Kartal, “Ana muhalefet gibi politika geliştirilmeliler” dedi. 

      Mücadele süreci
     “Demokrasi güçleri açısından bu süreç bir mücadele sürecidir” diyen Remzi Kartal şöyle konuştu. “Kürt halkının temsilcilerinin de içinde yer aldığı ‘Demokrasi İttifakı’, Türkiye toplumuna tam da savaşın yarattığı sonuçları, ekonomik buhranı, toplumun yaşadığı bütün siyasal ve ekonomik sorunların temel nedeninin Kürtlere dönük savaş politikaları olduğunu ve bu savaş politikalarının Türkiye emekçilerine, halklarına, yoksullarına yansıyan sonuçlarını anlatarak esas çıkışını bu süreçte yapmalıdır. Kürt sorunu, demokrasi mücadelesinde, projeleriyle, alternatif önerileriyle Türkiye toplumunun, emekçilerinin önüne çıkmalıdır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.