Türkiye’ye yaptırım uyarısı

Dünya Haberleri —

ABD Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson

ABD Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson

  • ABD Maliye Bakanlığı’ndan Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, önümüzdeki hafta Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek. Nelson Washington adına özellikle Türk yönetinini Rusya’ya yaptırımlara uyması konusunda ikaz ediyor. 

Reuters haber ajansı, ABD Maliye Bakanlığı Sözcüsü’nün açıklamalarına dayadırdığı haberinde bakanlığın Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson 29 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında bölgeye bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Nelson’un Türkiye ziyaretinde, hükümet yetkilileri, iş çevresi ve finans kurumlarının temsilcilerine yaptırım kararına titizlikle uyuması gerektiğini hatırlatacak. 

İmtiyazlarınızı kaybedersiniz

Maliye Bakanlığı Sözcüsü konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “İzin verilen yetki alanlarında iş yapan kişi ve kurumlar yaptırım uygulanan kuruluşlarla iş yaptıkları yada kararlara uygun davranmadıkları için Amerika pazarına erişimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıyalar” dedi.

Nelson’un ziyaret sırasında Rusya’nın kendisine uygulanan yaptırımları farklı şekillerde delme girişimlerini, İran bölgedeki istikrarsızlaştırmaya yönelik faaliyetlerini ve yasadışı finans ve yatırımlar konularını gündeme getireceği belirtiliyor.

Reuters haber ajansı, Washington yönetiminin özellikle Türkiye’ye Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyulması konusunda yaptığı uyarıların bir yenisi olacağını belirtirken bu amaçla geride bıraktığımız yıl içerisinde de ABD Maliye ve Ticaret Bakanlıkları’ndan yetkililerin Türkiye’yi ziyaret ettiklerini hatırlatıyor.

İlişkilerde zorlu dönem

Nelson bölge ziyareti kapsamında 2-3 Şubat tarihlerinde Türkiye’de olacak. ABD’li Bakan Yardımcısı önce Ankara ardından da İstanbul’da temaslarda bulunacak. Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye ziyareti sırasında Nelson’ın özellikle banka ve finans kurumlarını Rus şirket ve vatandaşlarının para transferleri ve Rus ordusunun kullanması muhtemel olası teknoloji transferi konularında uyarılarda bulunacağı söyledi.

Türkiye Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı çıkarken aynı zamanda Ukrayna’ya savunma için silahlı insansız hava araçları temin etti. Ancak Türkiye’nin aynı esnada Rusya’ya yönelik yaptırımlara da karşı çıkması Washington ve batılı ülkelerin uyarılarına neden oluyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.