Türkiye’ye yaptırım çağrısı

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları dün İngiltere Parlamentosu önünde protesto edildi. Gösteride İngiliz hükümeti ile meclisinden Türkiye’ye yaptırım uygulanması talep edildi.

Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile başkent Londra’daki parlamento binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, YPG, YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayraklarını taşıdı. Türk devletinin savaş suçları işlediğini gösteren pankart ve döviz açan grup sık sık “Terörist Erdoğan”, “Terörist TC” ve “Kahrolsun İhanet” sloganları attı.

Tüm insanlık için tehlikeli

Burada yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kürdistan’ın taşını toprağını her gün bombalayarak işgal ve imha saldırıları ile insanlık suçu işlediği ifade edildi. 

Saldırılarında kimyasal silah kullanan Türk devletine karşı İngiltere’nin tavır göstermesi gerektiği vurgulanarak “Türk devletinin katliamcı politikaları tüm insanlık için tehlikeli. Boris Johnson liderliğindeki hükümetin bir an önce Erdoğan rejimine karşı yaptırımlar uygulaması gerekiyor” denildi.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.