Türkiye’yi silahlandırmaya hayır

Yurt Dışı Haberleri —

 Helsinki'de “Türkiye’yi silahlandırmaya hayır” mitingi

Helsinki'de “Türkiye’yi silahlandırmaya hayır” mitingi

  • Finlandiya’nın Türk devletine yeniden silah ihracatı başkent Helsinki'de Savunma Bakanlığı önünde protesto edildi. NATO karşıtı çok sayıda aktivistin de katıldığı eylemde Erdoğan karikatürleri taşındı. 

RiseUp4Rojava aktivistlerinin Savunma Bakanlığı önünde yaptığı protesto gösterisinde Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’ye soykırım saldırıları yaptığı hatırlatıldı. Türk devletine satılacak silahların Kürt halkı ve Kuzey-Doğu Suriye’de yaşayan halklara karşı kullanılacağını vurgulandı. 

Protesto eylemine Kurdistanlılar ve dostları da katıldı. PKK, YPG ve YPJ flamalarını taşıyan kalabalık, sık sık ‘Diktatör Erdoğan’, ‘Türkiye’yi silahlandırmaya hayır’ sloganları attı.

Finlandiya medyasının yoğun ilgi gösterdiği gösteride polis yoğun önlem alırken, PKK bayraklarının taşınmasının suç olmadığı dile geldi. 

Daha sonra kitle adına açıklamalar yapıldı. Açıklamalarda Finlandiya devletinin NATO üyeliği için Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taviz verdiği belirtildi. Devamında, NATO üyeliği için Finlandiya ve İsveç’ten Kürt siyasi ve aktivist şahısların Türkiye teslim edilmesinin kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği karşılığında Kürt siyasetinin ve Kürt şahsiyetlerin aktivitelerinin çalışmalarının kriminalize edilip sonlandırılması yönünde pazarlık yaptığına dikkat çekilen açıklamada, Finlandiya’nın Erdoğan’nın kirli pazarlıklarına karşı demokratik ve insani haklardan taviz verilmemesi çağrısında bulunuldu. HELSİNKİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.